All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Att använda: Bildkvalitet och funktioner

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Standardbildmenyn mer Avancerade bildmenyn mer Ljudmeny Visa mer Översikt över de fem ingångskällorna. Observera att du kan namnge som önskat. Visa mer

Liksom lilla bror på 30-tums, levererar denna modell kraftfulla och intensiva färger. På specifikationerna ser vi också att kontrasten har ökat från 500: 1 till 800: 1, medan ljusstyrkan har ökat från 430 till 450 cd / m2. Speciellt när det gäller svartnivån är uppenbar, och i mörka områden, är det nu mycket lättare att lägga märke till detaljerna, liksom 30-tums modellen hade en tendens att försvinna.

Inställningsalternativen är otaliga och bra skärmmenyer gör det enkelt att ställa in TV: n som du vill ha den. Av nya möjligheter uppskattade vi särskilt möjligheten att reglera bakgrundsbelysning.

Denna funktion är väldigt bekväm och är en stark bidragande orsak till att denna LCD-TV inte förlorar mycket av glansen när det är mörkt i TV-rummet. Du kan också aktivera optisk bildkontroll (OPC) som automatiskt justerar bakgrundsbelysningen beroende på ljuset i rummet förresten. Så snart du justerar bakgrundsbelysningen manuellt stängs OPC-funktionen av.

Är bilden tillräckligt bra?

Vi tillhandahåller Sharps nya modell plus boken för kvaliteten på DVD-uppspelning. Vi använde två olika DVD-spelare, och anslutna med både scart och komponentkabel för att visa progressiva signaler. Här gör skärmen en bra form, och det är lätt att riva upp det.

Men denna TV är också picky om kvaliteten på ingångssignalerna. Som vanligt kommer digitala TV-signalhållare att ha en klar fördel. Placerade sida vid sida med en standard 100 Hz widescreen bildrör TV, variera bildkvalitet Sharps 32-tum från mycket bra till inte så bra.

Det är speciellt med starka logotyper och mycket grafik som bildkvaliteten är bra och som vanligt är tecknade filmer i en klass i sig. På samma sätt dyker skärmen bort genom snabba förändringar i bilden. Här verkar det som att bilden inte uppdateras tillräckligt snabbt.

Exempel: David Letterman har en mörk kostym med ljusa randar. Så länge han är tyst eller rör sig lugnt, är alla detaljer på klänningen tydliga. Men när han rör sig snabbt runt studion tvättas remsorna ut.

Denna fråga är ett vanligt fenomen på flatTV, och under detta test hade vi flera test-TV samtidigt. Slutsatsen var att uppdateringsproblemet bestämdes åtminstone på Sharps-modellen.

För de flesta inte kommer att vara något irritation, är det trots allt mycket få som regelbundet sätta 2-3-tv sida vid sida för att fingranske skillnader.För fullblods TV-entusiaster kommer dock situationen att vara annorlunda.

Fjärrkontroll och betraktningsvinkel

Sharp in i en betraktningsvinkel på 170 grader, men det finns ingen tvekan om att plasmaskärmar är fortfarande långt bättre på denna punkt. Den manuellt justerbara TV-foten gör det enkelt att minimera problemet om du skulle placeras relativt långt ut i TV-loungen.

Lyckligtvis har Sharp monterat den här modellen med en mycket bättre fjärrkontroll än den du får med 30-tums. Det är verkligen större, men enligt vår mening är det mycket bättre i handen, vilket ger ett mer solidt intryck. Svaret kan dock vara något bättre. På vissa kommandon tar det ofta några sekunder att trycka tills något händer. Detta är dock en vana.

Fjärrkontrollen är också utrustad med en lång antal kortkommandon, som tillsammans med de lätt förståeliga skärmmenyer förenklar dagligt bruk. Men vi saknar igen bakgrundsbelysning.

Användbara och meningslösa funktioner

 • Bild-i-bild-funktion. Eftersom TV: n bara har en tuner, kan du bara byta mellan olika ingångskällor, till exempel TV och DVD.

  Detta är egentligen inte en stor fråga, kommer du att se två TV-kanaler på en gång, det är bara att använda tuner DVD eller VHS-inspelare. Återigen ger vi pluspoäng för kortkommandon på fjärrkontrollen, vilket innebär att bild-i-bild-kapaciteten faktiskt kommer att användas.

 • Förtjänar även text-TV några ord. Det positiva är att du kan aktivera en split-screen-funktion som låter dig dela skärmen i text- och tv-programmet. Idag är dock ett 256-sidigt text-tv-minne inte mycket att skryta om och vi skulle vilja ha mer.

  Speglad NRK-sändning, märka logotypen i högra hörnet. Visa mer

 • Frysa och rotera bilden. Roteringsfunktionen gör att du kan rotera bilden så att den visas upp och ner eller mot spegeln. Denna finess kan säkert vara kul att visa upp, men kommer knappast att användas ofta.

  Men för dem som vill skriva ner lotterummorna medan de fortsätter att titta på TV-seriet, kan frysfunktionen komma till nytta. Frysfunktionen på Sharp TV fryser bara halv skärmbilden medan resten av skärmen fortsätter att visa live live-sändning.

 • Automatiska Rabatter & PIN TV: n kan också ställas in så att den automatiskt av efter vissa intervall, och du kan också begränsa vissa kanaler för barn genom att ange en fyrsiffrig nummer.
De sidomonterade högtalarna ger acceptabelt TV-ljud och du kan också aktivera ett virtuellt surroundljud. Men som ett höjdpunkt i hemmabiosystemet är det ingen tvekan om att vi rekommenderar att du använder surroundförstärkaren istället. Sammantaget är vi nöjda med Sharps 32-tums hittills. Tryck på länkarna nedan för att fortsätta provet.

 • Mycket bra spelskärm
 • Slutsats & betyg
 • Eller klicka här för att se stora bilder från testet

ADVERT

Mest populära