All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Används bildkvalitet och fjärrkontroll

[Ugjyldig objekt (NAV)]

Till skillnad från LG folk modell kommer denna Samsung modell med inbyggd TV tuner, och i vår bok är det ett bestämt plus.

I allmänhet är vi nöjda med bildkvaliteten, men vi noterar att även den här skärmen är noga kvaliteten på bildsignaler. Innehavare av ett digitalt satellit- eller kabelsystem har sålunda en stor fördel.

Vi använde komponentingången när du spelade DVD-filmer och DVI-ingången när vi använde monitorn som en datorskärm. För DVD-uppspelning i progressivt skanningsläge visade skärmen sin bästa sida. Här kan du köra snabbt och intensivt scenarier utan krångel eller kvävning.

Naturligt

Utan att ha LG-skärmen sida vid sida med Samsungen är det svårt att slå någon klar vinnare. Det är emellertid en sak att LG-skärmen krävde en mycket högre kontrastnivå än Samsungen.

Vi fann också att färgmättnaden är bra, vilket är särskilt synlig på ansiktets konturer, hudtoner är så bra ut av det på den här skärmen. Det ser naturligt, utan att offra för mycket på bekostnad av detaljnivå

Av bildförbättringstekniker, är det Samsungs DNIe-funktion som gäller. Det minskar bruset i bilden, samtidigt som det ökar detaljer och vit nivå samt kontrast. Liksom Philips-bildskärmarna kan du också visa 50% av skärmen med och 50% utan att bildredigeringen är aktiverad. Inte särskilt användbart, men ett fint meddelande om du vill imponera på vänner och bekanta.

Liksom de andra plasmaskärmarna vi testat är visningsvinkeln bra och skärmmenyerna är lätta att förstå och genomskinliga. De tillgängliga bildformat är Auto Wide, 16: 9, Panorama, Zoom, 14: 9 och 4: 3

bild-i-bild och delad skärm

bild-i-bild (= BIB) kan du titta på en TV-kanal och en DVD-film samtidigt. Men eftersom det bara är en TV-mottagare är det inte möjligt att växla mellan två tv-kanaler.

En potentiellt större irritation är att Samsung inte har utrustat fjärrkontrollen med en snabbtangent för BIB-funktionen. Om du vill aktivera BIB måste du trycka på menysystemet och gå igenom otaliga undermenyer. I stället för att göra detta med två tangenttryckningar måste du trycka mellan sju och tolv gånger innan du ställer in bild-i-bild-funktionen.

Enligt vår åsikt är detta för besvärligt och absolut inte nödvändigt på en så bra TV.

Lyckligtvis visar text-TV sig från sin bästa sida. Den har en sidlast på 2100 sidor, vilket innebär att sidor laddas per sekund. Du kan välja mellan helskärm, delad skärm eller transparent text ovanpå TV-bilden.

Chip Remote Control

Samsung har tyvärr monterat den här modellen med en fjärrkontroll av billig typ.I praktiken påminner det dig om vilken typ du får med dig när du köper en DVD-spelare för $ 400 i mataffären. Det är synd att den här TV: n ska förtjänas bättre.

Dessutom minskar intrycket av bristen på användbara nycklar. Bild-i-bild-funktionen har redan nämnts, men vi saknade också snabb åtkomst till DVD-spelaren och PC-ingången. Här måste du se fram emot rätt inmatningskälla, vilket inte är mycket elegant. Knapparna som finns där gör dock vad de ska göra. Både svaret och intervallet är fullt acceptabla. Problemet är att det känns för billigt.

Fjärrkontrollen är inte programmerbar och saknar bakgrundsbelysning.

Se hur denna plasma fungerar som en datorskärm

  • Läs slutsatsen och tecknet
  • Eller gå direkt till den stora bilden som är speciell från testet <999 >
ADVERT

Mest populära