All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

I bruk: Bildkvalitet

[Ugjyldig objekt (NAV)]

De angivna svarstider Xentiaen är 16 ms, och i praktiken hanteras TV bli bra under tunga actionsekvenser. Men som på flatTV i allmänhet, blev bilden hackad bättre när vi fick TV-signalerna via vår kabel-tv-mottagare.

Vi noterar vidare att denna 32-tums modellen är långt ifrån lika kräsen på signalkvalitet tv-sändningar som 32-tums modell från Fujitsu Siemens.

TV: n har en komponent och två SCART-ingångar. Vi har bara kommit igenom scart-ingången den här gången, och som vanligt blir filmen upplevelse bättre på DVD än via tv-kabeln. Kanske mer intresserad är att vi också försökt några HD-sekvenser som du kan läsa mer om här.

Black Level och detaljer i bilden

är svart nivå Xentiaen helt ok, men eftersom LCD-TV flesta är inte helt svart, men mycket mörkgrå.

Ett vanligt problem förlorar detaljerna i de mörka partierna om du justerar TV: n för att göra den mörkaste. En förmildrande funktion är emellertid att Grundigen verkar ha en högre detaljnivå än många av sina konkurrenter i sådana situationer. Till exempel hade vi Sharps 45-tums LCD-TV bredvid Xentia under testet, och här var Grundigen, som presenterade mest detaljer i bilden.

TIPS: Läs DinSides Shopping Guide för LCD- och Plasma-TV för att se mer om fördelarna och nackdelarna med de olika teknikerna.

Lätt att använda

Om du har en ångest, är det en TV du ska titta på. Skärmmenyerna är transparenta och Grundig har inte fallit för frestelse för att ge dig en hel massa oanvändbara och komplicerade inställningsmöjligheter.

På bildfronten får du de justeringsalternativ du behöver, dvs kontrast, ljusstyrka, färg och inget annat. Detta gör TV: n lätt att använda för den glada amatören, medan fler tekniker kan känna lite blyg.

Lättanvändningen av en TV är alltid beroende av att fjärrkontrollen gör ett bra jobb. De snabbtangenter på denna kontroll gör lyckligtvis ett hyggligt jobb, bör du till exempel aktivera PIP-funktionen (Picture-in-Picture) har egna nycklar detta en lätt affär. Men vi vill fortfarande ha mer snygga nycklar än vad som är tillgängligt, inklusive PC, DVD och kabel.

Kontrollen verkar solid, men den är tillverkad av hårdplastik är fortfarande en besvikelse. Som vanligt saknar vi också bakgrundsbelysning för sena filmkvällar. Detta är emellertid inte vanligt i klassen och vi har inte dragit detta.

Text-TV och högtalare

Text-TV fungerar bra, men 100 sidor minne är inte mycket att skryta om idag. I praktiken vänta därför lite innan önskad sida visas.Vi saknar också splitscreen-alternativet, dvs du kan visa 50% vanlig TV-bild ?? och resten text-TV.

Grundig har istället valt mix-lösning, vilket är att du får transparent text över TV-bilden. Detta fungerar bra, men som ni ser på bilden till höger, text-TV brev blir då svårt att läsa när TV-bilden är ljus.

Som nämnts är högtalarna monterade under själva skärmen. De är gjorda av normal användning, men som vanligt, rekommenderar vi att du kör ljudet via surroundförstärkare när man ska titta på film.

Tryck på länkarna nedan för att gå vidare till test:

  • Klicka här för att se hur TV duglighet PC-användning, och när vi spelade HDTV klipp
  • Slutsats och karaktär
  • eller gå till höger till den speciella bilden från testet!
ADVERT

Mest populära