All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Används: Bra på DVD, och överraskande PC

[Ugjyldig objekt (NAV)]

I likhet med de andra TV-apparater i detta storleks skärm picky på signaler . Med tanke på att vi använde vår gamla VHS-spelare kom dock de flesta kanaler bra med. Undantaget var återigen TVNorge, vilket är konsekvent den kanal med minsta kvalitet. Här blev bilden suddig och hakig med snabba rörelser.

Men hur mycket av detta på grund av att TV-signalerna gick igenom videon är inte lätt att säga. Som tidigare nämnts rekommenderar vi att du köper LGs ursprungliga TV-mottagare.

Komponentingång och DVD

Vi försökte två olika DVD-spelare på TV: n. Ändå måste vi erkänna att vi blev överraskade när TV-bilden började hoppa när vi satsade på norska DVD-filmer och sprang progressiva bildsignaler. Det fungerade inte för oss när vi sprang amerikanska DVD-filmer.

Enligt LG beror det på att monitorn har progressiv avsökning inbyggd. När det signalerar signaler från en PAL-progressiv DVD-spelare kommer störningar att uppstå. Lösningen är dock enkel: Stäng av DVD-spelarens progressiva signaler och låt själva skärmen växla från interlaced till progressiv. Se här för lite info om progressiva signaler

för hemmabioentusiaster som har tillbringat tiotusentals kronor på en high-end DVD-spelare kommer troligen att bli ett minus. Men om du har en billig progressiv DVD-spelare, tvivlar vi på om du vill se skillnaden.

Men vi trodde att skärmen gjorde ett bra jobb vid DVD-uppspelning. Vi är särskilt nöjda med kontrastfrekvensen, och vi noterar att TV: n inte har några problem med att visa fantastiska actionbilder från dina favoritfilmer.

Eftersom skärmen var inställd på fabriken kan färgerna vara lite mörka. Vi antar att de flesta kommer att gilla detta, även om det är på bekostnad av detaljerna i de mörka områdena.

Liksom de andra plasmaskärmarna vi har haft på test, är vi också nöjda med betraktningsvinkeln. Här kan du njuta av kvällsfilmen även om du är väl placerad på tv-loungeens sidolinje.

Goda menyer ?? lätt att använda

LG kommer också i marginalen för enkla menyer. Som vanligt får du en hel del inställningsmöjligheter, om än inte så många som på de dyraste modellerna, men du kommer att finjustera bilden, kan du ändra saker som:

  • Bildläge : Dynamisk, Standard, mild och användardefinierade. Bildstorleken kan ställas in på automatisk, eller så kan du låsa den i 4: 3, 16: 9 eller 14: 9-format. Du kan också zooma och TV: n har bild-i-bild kapacitet. Som vanligt kan du också justera kontrast, ljusstyrka, färg och skärpa.
  • Färg : Normal, cool, varm och användardefinierad. Här kan du öka graden av färg röd, grön och blå.
  • timmar och barnlås. När du har ställt in klockan kan du också ställa in TV: n för att stänga av automatiskt. Intervallet är 10, 20, 30, 60, 90, 120, 180 eller 240 minuter. Du kan även aktivera barnlås för att hindra podmen från att titta på vissa TV-kanaler efter normal sängtid.
  • Skärmrengörare minskar risken för bränning. Många människor är rädda för att bränna på plasmaskärmarna, vilket kan uppstå speciellt om du använder bildskärmen som en datorskärm och låter skärmen visa samma bild under en längre tid. Lyckligtvis har LG utrustat TV: n med rengöringsfunktioner för att motverka detta ?? det läggs till i vår bok.

Som en PC-skärm

Med en upplösning på 852 * 480 är den här skärmen inte optimal för PC-användning, men efter att ha ställt in datorns grafikkort till 800 * 600 var det mycket bättre än fruktade.

I praktiken använde vi den här TV: n för överväldigande en datorskärm, speciellt för onlinespel och webbsurfning. Och du är i tvivel: Det är otvetydigt en speciell känsla att spela Battlefield Vietnam eller Joint Operations på en 42-tums - bra placerad i soffan.

Ska du surfa på webben, bör du vänta lite flimrande på texten. Här är det klart att LCD-TV är att föredra.

  • Klicka här för att gå direkt till slutsatsen
  • eller klicka här för att se stora bilder på test-TV

ADVERT

Mest populära