All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Tre veckor i lägenheten var helt förändrat

Totalt Förändring av lägenhet < 999> Vilka? Anette-Marie Antonsen, Blogger och Fotograf

Vad? Dekorationsobjekt med mönstrad tapet

Var? På Lørenskog, utanför Oslo

har Antonsen dokumenterat hela projektet på sin blogg. Här får du också mer information om de produkter som används.

- Shit, här är mycket att göra.

Det var den första tanken som slog Anette-Marie Antonsen när hon såg bostadsannonsen för första gången. Hon letade efter en två-rumslägenhet för sig själv och hennes dotter, men skulle inte köpa ett hemförbättringsobjekt.

Även apelsin väljs som färg och grafiska mönster är hett just nu, är det trots allt lättare att röra sig i när man har barn. Dessutom kan det bara vara dyrt att bara ställa in en lägenhet.

- Som att komma hem

Därför lämnade hon utsikten över den här lägenheten bara för att se. Då hände något.

- Det kändes som att komma hem. Det var helt annorlunda än att se det på bilderna. Bakgrunden och allt var tystare när du stod i den. Det blev mycket populärt med ljus och allt i annonsen. Det var en lugnande känsla inuti, säger hon.

Artikeln fortsätter under bilderna.

PENGAR RÄTT TAP: Så ett sovrum och kök tittade ut före renoveringen. Foto: Foto: Diakrit

Några veckor efter att hon stod med nyckeln i handen och ett stort projekt framöver.

Även om lägenheten hade blivit väl omhändertagen bör den ändras helt. På tio dagar, helst.

- Vi valde att göra allt på en gång. Vi arbetade från startlös till stor dag varje dag. Planen var tio dagar, men vi gjorde det på mindre än tre veckor.

Apartment Completion

Ett vardagsrum blev ett sovrum, ett badrum renoverades och ett flimrande nytt kök installerades.

Antonsen assisterades av hantverkare och familjer och inkluderade allt hon kunde.

- Ta bort tapeter är vad jag minns bäst. För ett jobb. Och det finns ingen genväg till detta. Det är ett helvete jobb utan lika, men när du nå målet, även med inflammation i axeln, då är det en befriande känsla, säger hon.

- Jag skulle ha tejpade på flera väggar, men efter jobbet jag fick helt avsmak för allt tejpade att göra.

Istället valde hon att måla i olika färger, men i ett logiskt sammanhang, i de olika rummen i lägenheten.

Artikeln fortsätter under bilden.

KÖK: Så här ser köket ut efter renoveringen. Ugnen är från Samsung och kökets interiör är från Kvik. Foto: Foto: Anette-Marie Antonsen

Lune färger

och det fanns ingen talar om att måla vitt.

- Jag fick inspiration från olika online, men mest från mitt eget huvud. Jag skulle inte ha vit stil och vita väggar. Jag har haft förut, men jag hade det för att det var mode. Det är inte jag. Jag gillar det mörkare och luner.

Vandringen är därför brun, medan hennes sovrum har blågröna väggar.

Det lilla badrummet var täckt av två olika plattor från rätt prisplattor. Efteråt är detta det rum hon är mest nöjd med.

"Vi lyckades göra sådana smarta lösningar i ett annars litet rum", säger Antonsen. För att spara utrymme valde hon att ha en liten tvätt på endast 33 centimeter. Men det har visat sig fungera helt utmärkt.

Artikeln fortsätter under bilderna.

BAD: Rören var gamla och måste bytas ut. Tvätt-, kran-, dusch- och duschväggar fick Anette-Marie sponsras från Oslo VVS-center på Furuset. Sjunken i sig är endast 32 centimeter i diameter. Foto: Foto: Anette-Marie Antonsen

Misslyckades kontor

Den största utmaningen var att hitta rätt hantverkare: rätt pris och med rätt erfarenhet. Det var också viktigt för Antonsen att de hade en förståelse för de detaljer som hon ville ha när de gjorde ett bra jobb.

Det var bara en av hennes idéer som ännu inte har slutförts.

- Jag vill bygga en krok på ett kontor, med en trevlig skjutdörr som blir en del av vardagsrummet. Det här är inte något brådskande och jag vet inte om det kommer att slutföras. Men det hade varit coolt så gjorde det verkligen.

Artikeln fortsätter under bilderna.

STUE: Tapeten togs bort till förmån för gråmålade väggar i vardagsrummet. Taket är idag målade betong. Foto: Foto: Anette-Marie Antonsen

- fantastisk känsla

Bortom att hon tror att lägenheten var mycket bättre än hon hade vågat föreställa sig.

- Jag älskar listorna, hörnen, taket och väggarna. Köket. Alla de fina detaljerna i badrummet som vi gjorde, och inte minst färgen på sovrummet. Dessutom är det en fantastisk känsla att leva i något du har gjort. Vilket är annorlunda och eget.

SOVRUM: Moder och dotter har varje fått sina inbjudande sovrum. Vuxenrummet är målade i färgen mystiska Paris från Nordsjön. Foto: PHOTO: Anette-Marie Antonsen

ADVERT

Mest populära