All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

I det här huset du bor i sidled

Begreppet infillarkitektur är allt tydligare när det gäller stadsutveckling och arkitektur i storstaden. Denna typ av arkitektur avser byggnader som är installerade i slipsar och mellanslag mellan andra byggnader som redan existerar, vilket innebär att du enkelt utnyttjar utrymme i staden för att skapa nya bostäder.

Det var detta - enligt design- och arkitekturområdet Designboom - som var utgångspunkten också när det här familjehemmet skulle byggas i Tokyo.

"värdelös" sammansvärjning för att skona

Det var den berömda japanska och Tokyo-baserade arkitektbyrån Florian Busch arkitekter som fick utmanande jobb men skulle skapa ett hem för en familj på en tomt på de lokala myndigheterna hade stämplas som värdelös.

- Tomten, som ligger centralt i hjärtat av Tokyo, var i princip bara en smal remsa av råmark, förklarar arkitekten Sachiko Miyazaki av Florian Busch Architects till din webbplats.

- Det som hände här var att denna del av "blank" hade lämnats som närliggande, större tomter hade delats och sålts. Det som var kvar var stämplat som "obrott" och ansågs värdelöst.

TILL OVERS: Den lilla tomten hade förbises när närliggande grannskap delades och såldes. Foto: Foto: Hiroyasu Sakaguchi

spiraltrappa: Att inte stjäla volym i rummen, utvalda arkitekter för att infoga en utrymmessnål spiraltrappa. Foto: PHOTO: Hiroyasu Sakaguch

Miniplotten handlade om följande dimensioner: 4, 7 x 33 meter.

Kontrollera hur världens smalaste hus ser ut

- Tomten var onaturligt lång och smal, förklarar Miyazaki.

- Det sträckte sig från gatan på ena sidan till gatan på andra sidan kvartalet. Och på båda sidor fanns redan andra byggnader.

måste tänka linjärt

familj som hade köpt den unika lilla tomten kom till arkitekterna med en huvudsakliga oro "kvävs av den stora staden" Ett hem som var tänkt att vara luftig och öppen, och där man på något sätt kände fångade eller < 999> Något som en plot som bara mäter 4, 7 meter i bredd skulle säkert vara en bit av huvudvärk för arkitekterna.

Lösningen var följande: En S-formad betongstruktur som utnyttjade tomten - både i bredd och höjd - till maximalt.

BALKONG: Mot grannhuset på ena sidan sträcker du en balkong längs hela huset. Foto: PHOTO: Hiroyasu Sakaguchi

SPISEPLASS: Här äter du med utsikt direkt in i grannhuset. Foto: Foto: Hiroyasu Sakaguchi

- På så sätt fick vi med det yttre som antogs så mycket av utrymmet på tomten som möjligt, förklarar Miyazaki till arkitektur webbplats Arch Daily.

Hur fungerar lägenheten?

- På många sätt verkade det som om huset var bortom egna linjer för att dra nytta av allt ledigt utrymme.

"Vikad" betong för att forma huset

Från båda sidor om huset är det lätt att se form och konturerna av sådana bostäder fungerar.Från marken upp till höjden av hela trehusets höghus finns ett S-format betongstycke som stiger upp och viks för att bilda väggar, golv och tak i huset.

- På grund av hur "bretten" fungerar, har du olika synpunkter från de olika våningarna i huset, förklarar arkitekten.

Glas i båda ändarna

För att undvika att det långa smala huset kände sig mörkt och trångt blev det viktigt att avge så mycket ljus som möjligt i båda ändarna av huset mot varandra.

LJUS OCH LUFT: Stora fönster i båda ändar av huset ser till att ljuset kan sprida sig genom bostaden. Foto: Foto: Hiroyasu Sakaguch

- Stora fönster se till att dagsljuset kommer in och flödar från ena änden av huset till den andra sidan, förklarar Miyazaki.

Här är trappan för både kökshandfat och badkaret

- Sidoväggarna är mer stängda och har delvis inga fönster alls beroende på var byggnaden är belägen.

Möblerat att betona, inte dölja, den unika arkitekturen i huset

Arkitekten förklarar att när fixturer och möbler för ditt hem bör väljas, detta gjordes för att visa hur lång smal egendom fungerade.

- Vi hade ingen önskan att dölja den unika arkitekturen, förklarar Miyazaki.

- Hyllor, kök och möbler valdes alla för att betona hemmets form.

Ville inte ha dörrar

För familjen som bodde i huset var det en önskan om så få dörrar och fysiska uppdelningar i hemmet som möjligt.

- Därför valde du att använda långa gardinlängder, förklarar Miyazaki.

GARDINER: Familjen ägde så få dörrar som möjligt till hemmet och har använt långa gardiner för att dela mellan rum och zoner. Foto: Foto: Hiroyasu Sakaguch

UP: Via denna trappa, man förflyttar sig från markytan i hemmet och hela vägen upp på byggnadens takterrass. Foto: PHOTO: Hiroyasu Sakaguchi

- Med dessa har du möjlighet att dela rum och zoner utan någon permanent definition. Detta bidrar också till att förlänga varje våning till största möjliga.

Att bo helt dold - mitt i Oslo

Arkitekten förklarar att familjen är unik för de stora fönstren och skjutdörrar kunde lämna med stadslivet och naturen i flux precis utanför bostaden.

- Familjen älskar att de kan leva med en sådan åskådare av naturen i mitten av Tokyo, förklarar Miyazaki.

- Genom att flytta genom det här huset kommer du också att kunna njuta av helt olika rum och atmosfärer från golv till golv, för från varje våning har du en helt ny och unik utsikt över staden utanför.

Läs också:

Här är de hetaste interiörbilder

Smarta knep: Den här lägenheten är mindre än det ser ut till

I detta hus tappade de väggar

Hur gjorde de: Kontrollera unik lösningen på det här huset. Foto: Illustration: Florian Busch Architects

UNIQUE FORM: Hur kom de till huset på den lilla tomten. Foto: Illustration: Florian Busch Architects

URGENT: Kommunen hade stämplat platsen som värdelös.Foto: Illustration: Florian Busch Architects

I detta hus är trädgården på taket

ADVERT

Mest populära