All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

I det här huset, är nästan allt till salu

i ett hus i Grünerløkka lever Nina Bang Gren (41), Didier Descarpentries (43) och barn Cana (17), Tibor (12) och Anna (1) i ett hem som rymmer unika användning skatter. Och det här hemmet är definitivt inte som något annat hem.

Här ändras inredningen fortfarande. Det enkla, moderna köket och den djupa soffan är de enda fasta elementen här. Allting är utbytbart, ständigt föränderligt - och till försäljning när familjen öppnar dörrarna för konsumenter som letar efter använda skatter.

- Det finns alltid kaos, men det är ett vackert kaos, säger Nina Banggren.

I nästan två år har tvåvåningshuset på Grünerløkka i Oslo varit både en butik och hem för fem år. Här är Jielde-lampor i många färger och storlekar. Massivt trä lådor i trä. Stolar och bord i alla former. Lådor, glasögon, vaser och verktyg. En svarv, en slaktbänk och en köksdisk. Det mesta av det används - och franska. Denna familj kan göra konsten att skräddarsy.

SOUL: Det moderna, ljusa köket är rymdbyggt och har ett företag av saker med själ. Blomlampan har köpt Nina från MaritaStiftelsen. De bruna stolarna kommer från Ninas barndomshem, och bordet var i huset när hon köpte det. Jielde lampan köps i Frankrike, detsamma är barnsätet som kommer från en gatumarknad i Paris. Plastmattan är från indiska. Foto: Foto: Mona Gundersen

Började på bistron i Paris

fransk norska äventyr började på en bistro i Paris tidig eftermiddag för cirka fyra år sedan. Nina var på väg till dottern, då mötte hon fransmannen Didier. Efter en kort chatt kom de med på att ta en kaffe följande dag. Vad var ett slumpmässigt möte visade sig vara början på något stort. Eftersom Nina var en student hade hon möjlighet att pendla till Paris, och medan Didier var upptagen på jobbet sökte hon ut marknader och redskapsbutiker. Efter att ha haft en självuppblåst kollektiv paus i flera år, förlorade hon allt från fina knappsamlingar och glas till gamla vinlådor.

- Jag tog hem hem till Norge, men så småningom hade jag så mycket att jag satte lite på det. nr. Således såldes det. Då insåg jag att det fanns en marknad för dessa saker, säger Nina.

Distinctive butiker är för närvarande

Den skandinaviska trend institute PEJ Group är bland dem som har sagt att det sista handeln måste erbjuda något extra, en upplevelse för konsumenterna, för att locka kunder i framtiden.

Det faktum att familjen öppnar dörrarna till försäljning på en regelbunden basis, som påminner om så kallade pop-up affärer, butiker som säljer en viss typ av produkt inom några dagar, sedan lägga ner hela butiken. Dessa har varit kända i USA och England. Och är ett exempel på butiker som representerar något annat.

Framöver kommer vi förmodligen se mer av pop up-butiker i Norge tror också Ragnhild Silkoset, professor vid institutionen för marknadsföring vid BI:

- Pop-up butiker har ett unikt utbud, de är kortlivade, och lockar många kunder.Att använda sociala medier sprider sig snabbt där dessa butiker dyker upp. Butikerna har en låg finansiell risk genom att sätta ner dem efter några dagar eller veckor. Sådana koncept verkar därför innovativa och attraktiva och leda till att många kunder tar resan. Jag tror att det här kommer att bli en trend som växer. Det är ett effektivt sätt att bli av med ett överskottskikt, och det är ett effektivt sätt att marknadsföra nya aktörer och designers.

Köra bil till Frankrike

SÄLJ TINGES: Nina och familjen säljer gamla begagnade skatter i sina egna hem. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

FERTILISERAD FUNKTION: På toppen av köket står hyllor Norge glas, som Nina har ärft och fyllt med mat. Allt annat köps i begagnade butiker och marknader i Frankrike och Norge - och är till salu när Nina och mannen arrangerar öppen dag. Till vänster finns en fransk vinflaska med öl och mjölkflaskor. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

När Dotter Anna föddes kom Didiers tur. Han har också en dotter från ett tidigare förhållande i Frankrike, så han distribuerar sin tid ungefär mellan Oslo och Paris. Precis som det driver han parets van att fylla upp det med franska vintageinredning. Många av de saker de hittar på den franska varianten av finn. nr.

- Didier är säljare av oss, och han skriver och fuskar och skapar bra relationer. Vi har mer regelbundna kontakter som vi hanterar. Att tala franska är absolut nödvändigt. När jag är på marknader ser de genast att jag är turist - och då blir priserna mycket högre, säger Nina.

Full historia

Ninas hem är fylld av saker som har levt ett långt liv redan. Bord och stolar har tydliga spår av tidigare ägare, slaktbänken har djupa spår efter skarpa knivblad. De flesta lamporna har lite rost och de emaljerade lådorna och mjölken har förlorat lite färg här och där - precis som Nina tycker om det. Hon kan inte sätta fingret på exakt vad hon letar efter på marknaderna, men hon har en enkel tumregel:

- Jag måste alltid veta saker. Om de ska komma hem med mig, måste de vara bra att röra vid mig och samtidigt röra vid mig.

Nina är en graderad grafisk formgivare, och i många år använde hon det lilla huset som en arbetsplats. När hon köpt det 1998 hade det varit en snickeriverkstad i 60 år. Hon har renoverat huset gradvis, och 2005 sålde hon en halv. Nu bor hon och hennes familj på 110 kvadratmeter. Andra våningen består av badrum och sovrum, nedre våningen är vardagsrum och kök i ett. Med jämna mellanrum ordnar hon och Didier en öppen dag, och de flesta är på bottenvåningen till salu.

- Det kanske låter konstigt, men jag är egentligen inte så angelägen om inredning, säger Nina.

Kan vara galen på alla saker

Här är en historia som visar att hon talar sant: När hon och Didier var borta för en helg hade 17-dottern fått en kund. När Nina kom hem var båda köksborden borta - sålda.

Vacker ståndpunkt: Det finns många stilla liv i det gamla huset.Det består av en svarv, en Jielde lampa, en medicin skåp, en religiös bild, en tenn och limonad och ölflaskor, alla inköpta som används i Frankrike. Bakom höger är Ninas egen design, barndomsrecept på mjölk och hallon. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

SOFAKROKEN: Sofaen från rummet är en av de få nya sakerna Nina har köpt för många år sedan. Textilierna är från Ikea, det häckade pantet från Frankrike. Den turkosa Jielde lampan lyser upp de plan som Nina har köpt på Møllergata School, där sonen är en student. En fransk sjukhusmousse har blivit en fin vas. Bordet är en norska begagnad inventering, de två barnstolarna köps i Frankrike och pallarna är gjorda av Ninas dotter. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

FRANSKA SKATTER: Metalldörren upp till andra våningen är en perfekt bakgrund för de franska skatterna. Didier har köpt soffan på Fretex, och kuddarna dras med tyg från Ikea. De säljer de gamla vinpåsarna mycket, både till vinuppsamlare och till människor som vill göra bokhyllor av lådorna. Den gula stolen räddade Nina från en behållare hemma, den svarta stolen följde huset. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

- Det är viktigt att komma ihåg att det bara finns saker, säger Nina, som hittade ett annat fint köksbord i loppmarknaden här hemma.

Den 41-årige har några saker som inte är mycket värda i pengar, men det är värdefullt för henne. Som en rödlåda metalllåda, ett par hemgjorda fyllmedel och en kappa.

"Jag växte upp nära mina mormor, och jag är mycket förtjust i de saker jag har arv från dem." Jag håller aldrig med, säger Nina.

När Didier anländer från Frankrike med bilen full av nygamla saker, får han mycket utrymme i efteråt ganska fullt rum.

Jag blir galen av alla saker. Sedan går jag en promenad innan jag tar upp mina armar och börjar rengöra, säger Nina och ler.

Hon och Didier har skapat den franska basarwebbsidan. nej och en Facebook-sida där de visar upp många av de saker som de har till försäljning. Först var det först och främst vänner och bekanta som kombinerade handeln med en kopp kaffe. Då började paret ordna fasta försäljningsdagar, förutom att ha mottagit kunder efter överenskommelse. Nu letar de efter ett affärsrum.

- Det är krävande att kombinera hem och butik, så snart huset blir ett vanligt hem igen. När vi sålde matbordet i vardagsrummet för andra gången sa min dotter vid 17: "Nu vill jag ha ett matbord som är vårt eget". Hon får det.

Läs också:

Tio tuffa plantskola

Dessa rum kommer du att drömma bort i

lutande väggar: På andra våningen finns det många sluttande väggar, och de används för att sova. Nina gillar att blanda olika mönster. Både lampan och stolen köps i Frankrike. Foto: PHOTO: Mona Gundersen

Många skatter: Den gamla familjen under trappan rymmer franska skatter. På toppen finns en blandning av franska böcker och norska kokböcker. 60-talets lampa i taket köps på loppmarknaden i Norge.Foto: PHOTO: Mona Gundersen

Hur man får en kallare inredning under helgen

Denna övning ökar fettförbränning

ADVERT

Mest populära