All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

På plats i staden - med staden på plats

tidningen Dram Journal flyttade över floden, till de mer centralt belägna lokaler av Strømsø Torg och med input från foten av Bybrua.

- Vi hade tre mål för att flytta: Vi skulle göra tidningen mer synliga och tillgängliga för medborgarna och samtidigt få mer kostnads- och arbetseffektiv platser, säger Svein Aas, tidningens projektledare för lokala bytet.

- Men lika viktigt var motivationsfaktorn. De gamla lokalerna var trasiga, slitna och gråa. Tuffare och färgglada lokaler, vi tror, ​​bidrar till att ge en ny köra till tidningen.

Golvet blev ledare

Laila Berg Nygaard och Camilla Christensen.

Inredningsarkitekter MNIL Camilla Christensen och Trine Hjelle, som är ansvariga för deras företag på samma adress, vann upphandlingen tillsammans i konkurrens med ett kontor i Oslo.

- Interiörsidén började verkligen med golvet. Vi skulle ta i staden och landsbygden i lokalerna, och tanken bakom kollektionen verkade riktigt spännande när det presenterades för oss, säger Camilla Christensen som var mitt i den kreativa processen när Gränssnitt representant kom tillbaka med den nya mattan kakel samling Urban Retreat.

De hittade oss vid rätt tidpunkt när vi behövde nya impulser, och historien om Urban Retreat gav inspiration till resten av interiören, säger hon.

Behov av natur

Samlingen Urban Retreat bygger på tanken att stadsmänniskan vill ha en starkare koppling till naturen. Det är inspirerat av biofiliah hypotesen, lanserad av amerikansk biolog Edward O. Wilson i mitten av 80-talet. Hypotesen är baserad på existensen av en instinktiv bindning mellan människan och andra levande system och den mannen känner sig inte bra om det här bandet är trasigt. Hypotesen har stärkts av amerikanska studier som visat att produktiviteten ökade på arbetsplatser där naturliga element integrerades.

- Mattan plattorna är utformade för att påminna dig om gräs, mossa, bark, lin, sten och kol. De är gjorda av 100 procent återvunnet och miljövänligt nylongarn, och produceras lokalt som möjligt, och Laila Berg Nygaard säger från Interface.

Moses och konkreta

Särskilda övergångs Tiles

Olika garn höjder, färger och mönster skapar liv i varje enskild matta kakel. Plattorna är ihåliga mot stötar, och gör också ett ungefär enfärgat grått golv ser varierat och vibrerande. Särskilda övergångsplattor används för att ge gradvis färgförändring.

- Vi valde en grå färg som påminner om stadens sten, betong och asfalt och kombinerar den med en grön färg som tar i naturen. Vi kunde ha gått för blått och förbinder lokalerna upp till floden som strömmar genom staden. Drammen är i stor utsträckning kopplad till floden, men lika mycket med skogen och de gröna kullarna.

De öppna redigerarna har nu ett grått golv som kan se fast, men består av garn i flera olika nyanser av grå.

- Det ger mycket mer liv till golvområdet, medan du känner dig lugn, säger Camilla Christensen.

Green Signal

Redaktionen består huvudsakligen av öppna kontorslandskap, uppdelade av en lång korridor längs mitten. Mot det finns små vardagsrum och mötesrum och i mitten av huset finns en pauszon med barbord, kaffebryggare och bäddsoffa. Här är mattan gröna. Den gröna färgen användes sedan som en signaturfärg på möbler och dekorationer och andra golv över hela interiören.

- De grå och gröna färgerna i inredningen tas från golvet. Vi använde också riktig moss på väggen. Både här i toaletten och i matsalen hänger stora ramar med levande mos på väggen. Mossen får fukt från fuktighet och är inte vattnas. Det är mjukt och ljusgrönt på sommaren och blir svårt på vintern, säger inredningsarkitekten.

Ramar med mossa

Historisk korridor

Historia på golvet

Mattor tar den största delen av stum, men här används också akustiska styrelse tak och belysning med dämpande effekter. Att få tillräckligt med sittutrymme var viktigt vid planeringen.

"Vi var också på landsbygden i de gamla lokalerna, men här komprimeras området," säger Svein Aass.

Den långa korridoren skapar en central axel mitt i rummet och erbjuder en promenad genom historien. Väggarna är målade mörkgrå och golvet är belagt med glasplattor med tryck. Här är historien om tidningen och staden i ord och bild.

- Vi hade hjälp av medarbetare med god historisk och lokal kunskap för att ta fram viktiga händelser och siffror som lyfts fram. Tidningsrapporter, bilder och berättelser skrivs ut på baksidan av glasplattor som ligger ned i golvet. Berättelsen börjar år 1832 när tidningen publicerades för första gången och slutar med förra året, då Strømsgodset vann Premier League i fotboll.

ADVERT

Mest populära