All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

I den nya Berlin

AquaDom är i sig en turistattraktion - i en stad som är nu den mest populära destinationen bland europeiska städer. Det har gått 15 år sedan väggen öppnades på en novemberdag 1989 efter att ha delat staden i 28 år.

Den gamla strandpromenaden, Unter den Linden, börjar vid Brandenburger Tor och därmed återstår genom hela Östberlin. Här vid Brandenburger Tor, finner vi den klassiska Hotel Adlon Kempinski från Berlins forna glans, som nu är helt rehabiliterad och blir som premiärminister. Precis vid den andra änden, där Unter den Linden slutar vid floden Spree med Berlin Dome på ena sidan och den gamla parlamentsbyggnaden för att DDR å andra sidan den nya Radisson SAS hotell öppnade våren.

Från hotellets ölträdgård du kan se rakt in i Berlin kupolväggen på andra sidan av kanalen och strax bakom, finner vi TV-tornet vid Alexanderplatz, som sträcker sig 365 meter upp i luften och kan ses från nästan alla delar av Berlin. Genom att passera 200 meter finns ett roterande café.

Den nya Berlin lockade och fortsätter att locka arkitekter från hela världen. Det finns knappast något fall i världshistorien där en storstad nästan kan byggas om i stadens centrum, i detta distrikt som kallas Mittet.

AquaDom på Radisson SAS-hotellet har blivit så sensationellt att hotellet tillåter besökare att komma in från gatan för att se attraktionen. Det är världens största akvarium i cylinder och innehåller en miljon liter vatten där det simmar 2500 tropiska fiskare.

Hotellet har 427 rum och sviter. Det framhålls att gästerna kommer att stanna kvar i hotellet genom att ge dem en rad olika kulinariska specialiteter, såsom HEAT-restaurangen inklusive den stora sommarterrassen och ett öppet kök med trägrill och tandoori-ugn. Eller Noodle Kitchen restaurang, som serverar lätta asiatiska rätter med grill utomhusgrill, japansk Yakitori grill och en dim sum. Något har hänt i Old Prøyssen.

Välbefinnande har blivit viktigt, även på Radisson SAS-hotellet, med Splash-gemenskapens faciliteter som erbjuder en elegant pool med motström, gym, biobastu, finsk bastu, ångbad, massage, skönhet - du heter det.

Hotellet har en särskild konferens foyer kännetecknas av glaslösningar som ger gott om dagsljus och vi kan också se var rakt in i Berliner Dome. Mötesrum i full storlek är på totalt 1.200 kvadratmeter.

Se även Color Magazine nr 6/04

ADVERT

Mest populära