All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

I stil med arkitektur

ligger i en terrass blocket Greverud 1974. Typiskt samtida modernism, står huset på betongpelare, som löper genom lägenheten och är en del av strukturen. De tillåter öppna utrymmen utan för många väggar. Stor terrass och fri utsikt över skog och himmel ger extra livskvalitet.

När Chresten köpte lägenheten 1999 var den starkt påverkad av de som bott här under tiden. Det fanns dekoratörer på de hala dörrarna och nya blyglasdörrar hade kommit fram. Täcken och textilplattor gav en grumlig färginställning.

Först bodde Chresten i några år i lägenheten som den var, med möbler från tidigare hem och samboer. Men nu var det dags för en radikal förändring. Han skulle återvända inredningen till sin ursprungliga stil.

Samarbetet med interiørkonsulentvirksomhet

Han började köpa nya möbler, men behövde hjälp att lämna och att ordna och integrera konstsamling att förhindra att bilder och skulpturer kom till sin rätt. Även kök och badrum bör bytas ut.

Med hjälp av Ifis interna konsult Turid Wiggen, som tidigare, var det traditionellt och oöverträffat nu rent och maskulin. Här är inget onödigt och lägenheten ger ett lugnt, öppet och omfattande intryck. Förnyelsen sker med respekt för byggnaden, för konstsamlingen och för finmålning.

"När jag kommer hem får jag samma sinnesro som ute," säger Chresten. Och när Turid Wiggen vet hur glad han är i naturen, är det det bästa komplementet hon kan få.

asd

Allt är self-made skulle

Chresten har väggar helt slät, så efter att ha tagit tekstiltapetet, helsparklet han dem. Taken var en kombination av spånskiva, paneler och takplattor. Nu gjorde han detsamma och gav dem samma yta som väggarna. Men det var inte gjort i ett handslag. För att få tak och väggar smidigt, 600 kilo massa! Färgerna väljs från den tid då huset är byggt. vit, grå och svart plus en liten röd.

Väggar och tak är målade helmatt äggvita, gör rummen ljusa och trevliga och ger en neutral bakgrund som framhäver den fina konstsamling. Allt är målat med fullmattig, vattentät färg, svanenmärke för miljöens skull.

Massorna av massiv bok var tidigare målad. Nu slipades de och oljades som väggarna och är fina att gå barfota.

För att öppna upp och ge bättre korrelation mellan rummen, togs några dörrar bort. Mellan vardagsrummet och köksdelen av väggen togs också bort. Chresten gillar att laga mat, men kan prata med dem i vardagsrummet samtidigt som man gör det.

Eget TV-rum

Ett trick som undviker att argumentera på hemmaplanen blev till ett arbetsrum för ett separat TV-rum.På detta sätt håller vardagsrummet lugnt. Ironiskt nog har TV-loungen blivit så stor att det är lätt att sitta här. Detta rum var ursprungligen långt och smalt och slutade i ett vardagsrumsdörr. Nu har en halvvägg byggts som gömmer golvdörren, medan den är en fin vägg på väggen för TV: n.

Hallen framför TV-rummet har fått skåp på båda sidor, med skjutdörrar i frostat glas, vilket ger gott om utrymme även för förvaring av ytterkläder, så att hallen kan vara fria från skräp.

Råd och tips

  • Välj ljusa färger. De ger ett ljust och vänligt intryck som är välkommen. Allt kommer på ljuset på ljusa väggar.
  • Var respekt för byggnadens stil, för vad arkitekten har haft som utgångspunkt.
  • Var försiktig i entréområdet. Det är första intrycket av hemmet. Man borde känna sig välkommen. Hitta en lösning som döljer kläder och skor.
  • Försök placera sittplatsen i vardagsrummet på golvet istället för en vägg. Då kan du gå friare runt.
  • Att ta bort onödiga dörrar och kanske öppna delar av väggarna ger bättre förbindelser mellan rummen.
  • Skapa ditt eget TV-rum om du har plats. Det sparar många argument.
  • En halvvägg kan gömma skåp och dörrar och ge en användbar plånbok för att placera TV eller säng.
  • Bakgrunden får en helt annan effekt om den ställs in. Om mönstret är randigt, kommer det visuellt att göra rummet bredare och lägre.
  • För att skapa ett spännande visuellt utseende kan en eller flera fondväggar få en annan färg, stencilfärg eller en fin tapeter.

"Du köper saker eftersom de tror att de är snyggt, och sedan måste få komma till sin rätt. De bör inte bli dödad av miljön." - Chresten Nielsen

Detta gjordes

  • Färglös tid typisk beläggning som mattor, vinyl och tyg tapet avlägsnades.
  • Onödiga dörrar togs bort, och mellan köket och vardagsrummet var också delar av väggen bort för att ge bättre kontakt mellan rummen.
  • Alla väggar och tak var ihåliga, takskenorna var lösa.
  • Väggar och tak i hela lägenheten är målade i helmatt äggvita, med undantag för fem dekorativa medel väggar i grått (hall och kök), röd (levande), turkos (badrum) och förlust (TV-rum).
  • Nya golvbrädor har ett uttag som döljer ledningar.
  • Det ursprungliga golvet i massiv bok skurades och oljebehandlades för ett matt utseende.
  • har ett arbetsrum görs till en TV-lounge, och det bildades en halv vägg som döljer en dörr till ett förråd och tillhandahåller pengar väggen för TV. Väggen tapeterades med bakgrundsbilden.
  • Entré, TV-rum, hall och kök har nya vinylgolv.
  • Köket har en ny inredning med släta fronter. Kepsar på grundväggen lossades för att ge ett ljusare intryck.
  • Badrummet renoverades. Istället för ett duschskåp skapades ett duschskåp med glasmosaik och glasdörrar.
  • Skåp med vattenvärmare avlägsnades från läsrummet i vardagsrummet. Golvet kompletterades med bökgolv och väggen öppnades med två glasskivor som gav ljus till badrummet.

"Tidigare var lägenheten full av möbler. Nu har de underbara rum med alla lampor som huvudämne."-Turid Wiggen

ADVERT

Mest populära