All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

I nattens mörker allt ser annorlunda

I oktober förra året öppnade Manolo, ett diskotek och nattklubb på Solli Plass i Oslo. Nattklubben, som före Hammerston, hade renoverats under sommaren - medan ägarna bytte namn och inredning.

- I branschen är det viktigt att vara i, så efter ungefär tre år kan det vara klokt att göra en uppdatering eller förändring, innan snarare förlorar publik, säger Heidi Knardahl i Konzept K, som förutom att vara bakom inredningen , distribuerar flera coola produkter som används på Manolo.

Röd tråd

Manolo har en åhörare i åldersgruppen från 26 uppåt som uppenbarligen tyckte om konceptet. Klubben är välbesökt och nattlivsbilder publiceras varje vecka på Hipster trendwebbplats.

- Vi gjorde det bra med den röda tråden i inredningen. Vi har bra kombinationer av material som matchar varandra i kombination med Manologos ljusutställning, säger Heidi Knardahl.

Coke, grått och rost

När Heidi var inkopplad, ägarna hade redan börjat processen en del av renoveringar på egen hand. De valde att hålla layout, en del av möbler och fast inredning men förnyade vissa möbler och fronter på bardiskar, liksom alla utfackningsväggar och de flesta av belysningen.

- Jag har valt alla färger med fokus på koks och beige, såväl som rostroder. Vi mixar tapet med glitter och glansiga detaljer, med perfekt matt färg och matchande gardiner.

Gjuten reed

bardisk smyckas av vackra akrylskiva med inbäddade delar av vass, i kombination med krokodil mönstrade tapeter.

I hörnet av huvudstången finns stora väggpaneler med 3D-mönster, en av de produkter Konzept K har byrå för. Plattorna är målade i två färger: beige och rost och upplyst med färgade LED-lampor som byter färg efter en förprogrammerad slinga.

- När du dekorerar nattklubbar, tänk på vad som verkar vara kvällen. Det finns ett helt annat sätt att tänka på. Vi vill inte spendera pengar på saker som inte verkar ändå, säger hon.

Tufft slitage

På natten är belysning ett viktigt element. Manolo har coola lampor från olika tillverkare, men med utrymme som en vanlig inspirationskälla.

- Alienlampor har en matt, gummiaktig yta som lockar färgat ljus på ett bra sätt. I kombination med gobo-strålkastaren, blev de sex rörliga strålkastarna som är anslutna till DJ-enheten, härlig, säger hon.

Starkt slitage

- Vi måste också tänka på slitage särskilt. Interiören är utsatt för en något hög aktivitetsnivå när publiken har roligt och dansar på borden, ler hon.

Också i källaren har Konzept Ks produkter mottagna pryda inre, där vaserna andra trimelement är tillverkade av ett dotterbolag till dem som gör akrylplattor som används i fältet.

- Ägarna var mycket nöjda och jag tycker att det fungerar bra. Viktigast, publiken tycker det är coolt, avslutar Heidi Knardahl.

ADVERT

Mest populära