All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

I stugan och tallarna?

Historiskt sett har hytten varit liktydigt med ett enklare liv. Den plats där vi "gillade" att tvätta oss i en zinkbalja, där vi trodde att det var trevligt att frysa lite varje morgon innan kaminen hade förvärva, eller när vi låter oss att charmas av doften från en ofta använd utanför toaletten ...

Vi sätter kurs Det här är lite i spetsen, men det är viktigt att komma ihåg att många stugor fortfarande är ganska små och relativt enkla.

stuga uppgraderade

Våra mätningar av vad som händer i kabinen marknaden tyder på att detta är en mycket intressant marknad, inte bara i samband med att vi bygger mer än 6 000 nya hytter per år, men lika för att det något händer med befintliga stugor. De gamla stugorna håller på att uppgraderas!

Den externa arbete är vanligast i att nästan fyra av tio stugägare säger att de har gjort något med kabinytter under det gångna året. Nästan 8 av 10 som gör något ute, måla eller borsta kabinen. Det betyder att nästan 150 000 stugor är målade eller färgas ute varje år! Dessutom kräver kabinlaget också externa insatser. Vi byter ut fönster, dörrar och tak och bygger inte minst en terrass. Denna rätter tenderar att växa en kvadratmeter eller två - varje år.

Ström och vatten viktigt

Men det är inte utsidan av hytterna vulkan händer - det är i! När befolkningens välstånd ökar kommer också önskan om mer komfort, även i stugan. När vi frågar potentiella stugaköpare om vad de tycker är viktigast när man väljer stuga, kommer vi att få några intressanta svar. Först och främst är priset givetvis förnuftigt, det är nästan självklart. Från en inredning och renovering perspektiv är det dock intressant att notera att el och vatten / avlopp kommer på nästa platser viktiga kriterier när man köper hytt. Vad betyder det - att hytter utan ström och vatten säljs inte. Nej, långt ifrån!

Nästan 100 000 hushåll i går med planer på att förvärva stuga i Norge, och det handlas mellan 20 000 och 25 000 hytter per år, många av dem med relativt enkel standard, utan el och rinnande vatten.

Stuga för nöje

Som äldre stugor byter ägare eller användare, händer något med stugan. Runt en fjärdedel av stugan ägare borstar upp kabinen inuti, och majoriteten målar stugan inuti. De senaste mätningarna vi har gjort från denna marknad visar en intressant trend, en ökande andel stugaägare som gör större och mer omfattande renoveringsarbete. De gör elektriker, de gör något om köket, och inte minst med badrummet!

Slutsatsen är tydlig - det gamla mysiga stugan livet faller! Utombords- och zinkhinken måste ge plats åt vatten och hög komfort!Kabinen är inte längre en plats vi går för att kontrollera om vi överlever, men det är en plats vi reser för att njuta av. Ett glas vin, en bra bok, fritid och varandra!

För att komma dit vill vi ha det bekvämare, med en bättre standard.

Hyttens evolution har börjat, i stuga och plågor!

ADVERT

Mest populära