All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Renovering

Era!

  1. förbättring
  2. Funkistoalett favorit
  3. Totally klibbig eller bara vacker?

Kallt svart samvete?

Vi norrmän är på toppen i Europa renovering. År 2005 spenderade vi cirka 35 miljarder kronor på att uppgradera våra bostäder. Men det betyder inte att vi slösar pengar i öst och väst. Snarare tvärtom. Halvparten av läsarna använder svart arbetskraft när arbetet ska ske i ett hus eller en trädgård. Trettio procent är helt emot, medan cirka tjugo procent har gjort det ett par gånger, men uppmanar att göra det i onödan.

Mer än hälften har använt svart arbetskraft. Se mer

Nor udda jobb är DinSide Bolig läsare särskilt intresserade av att betala för. När vi frågade om de var villiga att använda 3-400 kronor per timme på en vit hantlangare , sade bara trettio procent ja, medan nästan lika många var bara villiga att betala för sådant arbete om det var billigare . Resten, det vill säga ungefär 40 procent av läsarna svarade blank nr.

Vi har också tagit tempen på de rättsliga, vit, hantverkare marknad, och skrev på hösten Söta bror svartlista systemet, där hantverkare som har många klagomål på själva registrerats. Listan är sökbar av allmänheten på Internet, och när vi frågade våra läsare var intresserade av ett liknande system här i Norge var svaret ett rungande, nästan enhälligt, YES!

DinSide Living: Decoration

ADVERT

Mest populära