All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Fantastisk bildkvalitet från Sonys toppmodeller

(Berlin) Medan de flesta av oss tillbringar mellan 5 000 och 20 000 på en ny TV i vardagsrummet (se även vår senaste resa med high-end TV-apparater), det finns också de som har mer pengar till deras förfogande.

Och bland dem som kan välja från topphyllan är Sonys nya ZD9-serie definitivt modeller som bör listas. Här har Sony verkligen slagit på den stora trumman för att visa vad LCD-tekniken kan göra utan att oroa sig så mycket om vad slutprodukten kostar.

Vi talar prislappar av 50. 000 för 65 "-modellen, 80. 000 för 75-tums och 70 000 euro för 100-tumsmodellen Så senare som en bra affär, bör du läsa igen -. Vi bytte nämligen kronor med euro väg, så här talar vi alltså om en prislapp som passerar 600. 000

men för en bild.

Bakgrundsbelysning huvudenhet

en stor del av orsaken till imponerande bildkvalitet är Sony har kallat bakgrundsbelysning huvudenheten. Detta är teknik som kan påminna om hur OLED-paneler fungerar. bakgrundsbelyst lösning från Sony består nämligen av väldigt många punkter, vilket gör japanska kan finkontrollere bakgrundsbelysningen mycket små områden åt gången.

MÅNGA dioder: på TV just simuleras hur dioderna bakom lyser TV-bilden. foto: Pål Joakim Olsen mer

så samma princip som lokal nedtoning, men endast med mycket högre "upplösning" Resultatet är att mörka partier kan göras mycket mörka och ljusa fester mycket ljusa ut En anmärkningsvärd med halo effekter runt de ljusaste elementen. Om endast delar av bilden är mycket ljusa kan dioden använda energi de andra inte använder för att få ännu högre ljusstyrka.

Just detta har vi fick visat i ryggen - utan en panel front och när Sonys representant valde att fokusera all energi på den del av bilden, det var helt enkelt en bländande upplevelse.

Sony har valt att inte kommunicera i kontrast, ljusstyrka och slag, men förmodligen vi talar långt, långt över tusen nits som toppvärde här.

Det gör HDR-innehållet mycket glittrande och med en mycket djup svart nivå; full i höjd med OLED-skärmarna.

X1 Extreme Processor

LÄS OCKSÅ:

Vad är HDR-TV?

Den nya X1 Extreme-processorn är 40 procent snabbare än Sonys X1 X1-processor.

Vi har delvis visat egenskaper som objektbaserade HDR-justering, som såg imponerande ut sida vid sida med en konkurrerande TV. De matades med icke-HDR innehåll och Sony image gav oss stora färger och imponerande detaljer i både ljusa och mörka delar av bilden, och även på däremellan.

Andra snyggt kallade det Sony har kallat dual databas bearbetning, där bilden på skärmen kontinuerligt jämförs med en lokalt lagrad databas med tusentals bilder, så TV kan filtrera bort brus och framhäva detaljer på ett smart sätt.

Och med Super bit kartläggning ger ZD9 modeller för att skapa extremt snyggt utseende utan banding, vanligtvis något du kan ögat särskilt på himlen när man tittar på filmen, med tydliga nyanser. De var nästan frånvarande.

Ta av: Bakom ZD9-TV: n finns tre luckor för olika utgångar och ingångar. Kablarna låter dig sträcka sig genom "tunneln" som går in i TV-foten och nedåt. Foto: Pål Joakim Olsen fler

Kamouflerade ingångar

På baksidan Tv ett rutmönster, och vi skrapat oss lite huvuden och undrar vilken en är ansluten till andra enheter.

Svaret vi fick snabbt - bakom tre olika lock som kan tas bort, finner vi alla ingångar och kablar kan vara tre via foten och ner på baksidan.

De tre ZD9 TV kör vägen Android som operativsystem, och nu kommer med version 6. 0, som också stöder utbyggnad av lagring genom att ansluta till en USB-disk.

Mer för pengarna på banken

På IFA, Sony presenterade också dyrare utrustning såsom hörlurar MDR-Z1R med prislapp på cirka 20 000, Walkman modell NW-WM1Z till 26 000 och hörlursförstärkaren ZH1ES till cirka 18 000 kronor.

WORLDWIDE: Från vänster walkman, hörlurar och hörlursförstärkare i Sonys Signature Series. Foto: Pål Joakim Olsen mer

Kanske mer intressant för hvermansen är den nya trådlösa hörlurar MDR-1000X med aktiv brusreducering till cirka 4 000, som sedan hamnar i direkt konkurrens med Bose QC35.

Här Sony hävdar att de har den bästa lösningen på marknaden för brusreducering, och du kan också ha dem i ett läge där du låter slinka igenom röster, medan resten av buller är frånvarande; Till exempel, om du vill ha med dig vad kollegor säger utan att höra ljudet av luftkonditioneringen, eller se meddelanden på högtalaren när du kör tåg.

En smart funktion är möjligheten att hålla handen platt över höger öra att inaktivera brusreducering och stänga av ljudet tillfälligt, medan ljudet mikrofoner på utsidan fångar skickas i örat. Då hör du bra, utan att ta bort dem från dig. På liknande sätt finns liknande funktionalitet i Libratons nya Q Adapt-modeller.

Nedan kan du se produktvideo från Sony på 1000X modell:

Se mer Visa mer

Läs också:

Mer färska nyheter från IFA

Test av TV-apparater till 12-15. 000 kronor

ADVERT

Mest populära