All egendom: trädgård, kök, inredning >> Socialitet

Imponera och informera golvet

Lysande Mattor är resultatet av ett samarbete mellan Desso och Philips, vilket gör att golvet för att vara en anslagstavla, en guide, en reklam hamstring eller på annat sätt.

Patenterade LED-paneler är monterade på golvet och kopplade till modern kommunikationsteknik. Över dem är installerade mattan plattor med transparent baksida, vilket gör att lampan från panelerna kan skina igenom. Med några enkla knapptryckningar på en smartphone eller surfplatta kan du styra mattan för att hälsa gästerna med ett personligt meddelande, höja ditt varumärke, ge information till de anställda eller besökare på ett innovativt sätt, eller dra besökare till en monter. Endast fantasi sätter gränser.

Genomskinlig mattryggsida

Mattan kommer levande, med smarta LED-paneler nedan.

- Du kan lägga till en eller flera paneler bredvid varandra och bygga dem ihop. Panelerna är supertunna och högkvalitativa. De kan tåla och skadas inte om något vatten tränger in i ytan. Mattan är en vanlig kvalitet Desso produkt, men med en genomskinlig sida som släpper igenom ljus, säger Thomas Nordengveien Aar, försäljningschef för Taketteide företaget Desso i Norge.

Systemet kan förmedla ord, grafiska representationer eller dynamiska bilder i en eller fyra färger. Golvet blir då ett verktyg för att informera och inspirera människor. Systemet är helt ny och presenterades första gången på Arkitekturbiennalen i Venedig 2014.

Bland föregångarna som har installerat systemets tidningen personal Bild Zeitung i Berlin, som via RSS-flöde tjänar de senaste nyheterna via golvet i renoverade redaktionell miljö. Den holländska storbanken Crédit Agricole använder systemet för att ge gäster och besökare ett personligt välkomnande.

- Och hos RapoBank i Amsterdam visas nuvarande börskurser alltid genom våra mattor, säger Thomas Aar.

Fyra mönster och 14 färger

Använd mattan för att hälsa gästerna med personlig hälsning, visa vägen i en nödsituation eller berätta var den närmaste kaffemaskinen är.

Desso Luminous Carpets säljs i färdiga paket, med all nödvändig utrustning och trådar för att ansluta dem till nätverk, datorer, smartphones eller tabletter. Bland alternativen finns alternativen för att styra paneler via Wifi. Panelerna kan monteras i installationsgolvet, på ytan av en gjuten undergolv, eller gjutas i inriktningsmassan.

Textilplattor är i fyra Desso designs Stratos, rent, Scape och Flow, i 14 utvalda, neutrala färger som ger optimal kontrast till de ljuseffekter. Panelerna är endast 12 mm tunna och finns i storlekarna 20 cm x 80 cm eller 20 cm x 20 cm. Flera paneler kan förenas för att skapa större ytor. LED-lamporna har lång livslängd och bör vara i minst 20 år.

Den genomskinliga baksidan av mattan-plattorna gör det möjligt att lysa igenom ljuseffekterna. Golvet kan vara både informativt och imponerande.

ADVERT

Mest populära