All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

Viktigt vårrengjøring

Alger, mögel och svamp är ett hot för utomhus trä. Om du låter organismerna leva i skogen, kommer det snabbt att bota både färg och substrat.

Mister lastkapacitet

Alger behåller fukten i träet, varigenom åstadkommes gynnsamma förhållanden för andra organismer såsom rötsvampar. Rå ärter äter cellulosa i träet. Detta gör att träet krymper och spricker. Trä attackerade är dåligt ansluten och förlorar sin lastkapacitet snabbt. Ärtsoppa är en annan typ av svamp som du kan upptäcka genom att leta efter svarta fläckar på ljusa ytor. Det ökar risken för erosionsangrepp om den växer genom ytbehandlingen och in i träet.

svampar och alger dödande

Med enkla åtgärder kan förhindra eller döda oönskade organismer i träet. Mycket försvinner med en noggrann tvättning, men du bör också använda en svamp- och algsextraktor. Dessa produkter tar bort både synliga och osynliga svampsporer och förhindrar att organismen utvecklas.

Olika leverantörer av färg och underhåll erbjuder olika typer av svamp och alger. Vätskan finns på behållare som är lämpliga för stora områden. Vissa leverantörer erbjuder även drogen på sprayflaskan.

GREAT för trädgårdsmöbler

En typ som finns i båda varianterna är Fasad Anti-grönt från Flügger. Den kan användas på de flesta material, såsom trä, vägg, kakel, plast, glas och mer. Således passar det bra med trädgårdsmöbler, terrasser, väggar och annat träarbete utomhus.

medlet kan användas som ett desinfektionsmedel förbehandling före målning appliceras, eller rengöring av målade ytor. Innan du applicerar en svamp- och algspruta måste substratet vara rent, torrt och hållbart.

Det kan finnas olika procedurer på produkter från olika leverantörer, så du bör alltid följa instruktionerna på paketet.

ADVERT

Mest populära