All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Viktiga och lämpliga möbler för hemmakontor

Många av oss tillbringar långa dagar på kontoret, vare sig det är hemifrån eller på ett hemmakontor. Möblerna vi använder är därför en av de viktigaste sakerna som vi utsätter vår kropp för under en dag. Korrekt sittande är länge alfa och omega, och kroppen kan drabbas av långvarig skada om du inte tar det på allvar.

Många söker hjälp

- Skadan som uppstår av patienter medan de arbetar framför en dator, eller en skylt, är några av de vanligaste klagomålen folk kommer till oss med, säger kiropraktor Trine W. Hansen från Holly Cottage Chiropractic Clinic i Nottingham i England.

- Du koncentrerar dig ofta på ditt arbete och håller inte med om du har en hälsosam eller ohälsosam sittplats. Med en bra kontorsstol och ett ordentligt bord kan du undvika mycket smärta efteråt, fortsätter Hansen.

Poor arbete attityd

Poor arbete attityd är mycket vanligt i många, och ofta, du aldrig tänka på det förrän det är för sent och skadan redan inträffat. Den vanligaste slitage skadan är från ont till nacke och rygg, till huvudvärk och koncentrationssvårigheter.

- Men det finns många sätt att undvika dålig attityd, bara lite vaken, försäkrar Hansen. Det är mycket viktigt att du sätter dig ner till skrivbordet och har dina ben väl planterade på golvet, förklarar Hansen.

- När dina axlar är avslappnade och du böjer din armbåge 90 grader ska den ligga bekvämt på skrivbordet. Sätt din dator i en höjd så att du ser rakt ut på det och behöver inte leta upp eller ner för att arbeta med det. Det hälsosammaste är att hålla nacken så nära som möjligt, fortsätter hon.

Läs också:

Hur trappor gott som ny

Steps är möbeln som binder huset tillsammans, och därför är det också mer benägna att bära. Här är fem tips på vad du kan göra med den gamla tretrap ...

Stolen spelar också en viktig roll när det gäller att slitage problem, därför är det viktigt att ha en bra stol för hemmakontoret. Foto: Kinnarps

Stolen spelar också en nyckelroll i slitageproblem. Det ska ha ett bra stöd i nedre delen för att hålla ryggraden i ett normalt läge. Det är också viktigt att stolen inte tillåter dig att hänga loss så att dina knän tvingas vara lägre än dina höfter.

Äldre möbler

- Om du ska köpa nya kontorsmöbler kanske du vill lägga till lite pengar på det, avslutar Hansen. Om du är villig att investera lite i kontorsmöblerna får du vanligtvis bra belöningar. Ett bra råd kan vara att fråga sig den professionella som arbetar i affären. De känner till sina möbler väl och kan hjälpa dig med det bästa möjliga alternativet. Det kan vara en investering för din framtid.

Hemmakontor

Många väljer att sitta hemma och arbeta och måste därför gå till inköp av egna kontorsmöbler. Vad är fördelen med att arbeta hemifrån, och vad bör man betona när man skapar hemmakontoret?

- Hemmakontoret kan vara en win-win-lösning för både anställda och företaget, men det ger också några utmaningar för båda parter, förklarar Per Henriksen, produkt- och marknadsdirektör på Kinnarps.

- Fördelen är att du har en kort arbetsväg, hanterar din egen arbetsdag, har färre möten och inte minst flexibilitet och självständighet. Skattefördelar när man köper utrustning och använder hemkontor är också fördelaktigt, fortsätter han.

Men det finns också nackdelar.

- Gränsen mellan arbete och fritid utplånas, det sociala samhället på jobbet försvinner och det kan vara svårt att strukturera och avsluta arbetsdagen. Man bör komma ihåg att arbetsmiljölagen också gäller hemkontoret, på samma sätt som på arbetsplatsen, avslutar han.

Här är Per Henriksen sina tips till inredningen i ditt hemmakontor:

- upphäva ett separat rum / utrymme till kontoret, så att du inte frestas att arbeta i alla rum.

- Lämna minst en meter mot väggen så att du kan luta dig tillbaka, gå på stolen och lätt komma till och från arbetsbordet.

- Var disciplinerad, stäng av datorn och lämna kontoret när du är klar för dagen.

- Undvik att ha kontoret i ditt sovrum, det kan orsaka stress och sömnproblem.

- Satsa på bra kontorsmöbler såsom stolar, kontorsarbete och arkiv, så att du inte kommer att frestas att arbeta i varje rum ...

Se också:

5 skäl att grunda

Är du frestas att släppa grundfärg och gå rakt på färgen? Här är 5 skäl att misstänka.

ADVERT

Mest populära