All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Jag är förvånad över hur trevligt vårt hopplösa badrum har blivit

För att helt renovera ett bad är en dyr affär.

Men det finns faktiskt möjligheter för dig som har en begränsad budget. Du kan både bada i badrummet för en slicka och ingenting och du kan ha ett rått bad i källaren, även om det kommer att kosta dig mer.

Nedan visar vi dig två badrum - före och efter renovering. Båda badrummen skrek för förnyelse. Men ägarna var lite motiverade att spendera en förmögenhet i sina badrum.

Bli inspirerad!

Obehovligt och litet skåputrymme

Ett badrum på 3, 5 kvadratmeter är relativt stort. Men vad hjälper det när det inte finns något utrymme för dina saker och hela badrummet blir blött när du duschar? Familjen Langvardt behövde övre lagringslösningar och duschdraperier.

- Jag var så trött på att ha alla våra saker i små korgar på golvet. Jag hade börjat ogillar vårt badrum och behövde hjälp för att se de möjligheter som fanns, säger Catya Langvardt.

LITTLE HORRIBLE: Badrummet var trött och obekväma och det var lite trevligt att börja på morgonen här. FOTO: Privat

NY BAD: Badrummet har mycket förvaringsutrymme och en solid duschlösning med duschkabin från Ifö och gardin från Södahl. En hemgjord spegel och tillbehör som metallkorgar och underbara handdukar ger en personlig touch. Handduk och tvål dispenser är från Mette Ditmer. Sängmöbelskiltet är från Ifö och tar upp lite utrymme. FOTO: Tia Borgsmidt

Budgetbudget

Familjen hjälpte av en stylist som lade fram en plan för en totalrenovering av badrummet på en budget. Hon grundade solbränna på de befintliga golvplattorna och gjorde en ny färgpalett med grå, sand, vit och rosa. Rummet var uppdelat i zoner. Bredvid duschridån hängdes sandiga Kubik hyllor på väggen. På hyllorna fanns lagringsutrymme för handdukar och vårdprodukter. Några av hyllorna hade fronter, medan andra var kvar öppna. En bokhylla användes också som en sittbänk.

Prisvärd badrumsrenovering

Över sinken målades ett grått fält med färgen B04 Dis från Dyrup. Det är dekorativt och skäms över en ram runt duken. Badrummet har också en ny spegel av plast fleece och en läderrem. För att skapa ett gott humör hängdes många knagger på väggarna av handdukar och smycken. Nya fina handdukar hjälper till att skapa stavning.

- Jag är förvånad över hur trevligt vårt hopplösa badrum har blivit. Jag kunde inte bära de bruna golvplattorna, men nu är allt bra. Det är fantastiskt hur mycket ett färgfält på väggen, underbara skåp och en stor duschlösning kan göra för ett bad. Jag trodde att jag var tvungen att tillbringa en förmögenhet i badrummet för att få det bra, men lyckligtvis behövde jag inte slutföra det, slutar Catya.

SKAPE: Hyllorna säkerställer att utrymmet under taket är välutnyttjat. De är 30 cm djupa.Några av dörrarna är målade ljusgrå medan andra är vita. Den nedre hyllan använder också familjen för en sittbänk. Den är 70 cm lång, 30 cm lång och 40 cm djup. Alla delar är från träprodukter. dk. Där kommer också avföring. FOTO: Tia Borgsmidt

EN LITT COLLECTION: Gör plats för en samling vackra objekt. Det ger personlighet till badrummet. House Doctor har metallkorgar i koppar. FOTO: Tia Borgsmidt

KNAGGER: Många knutar på väggarna ger ett gott humör. FOTO: Tia Borgsmidt

En känsla av institutionen

Det andra badrummet var också förfallit - och det såg ganska mörkt ut för rummet. Det fanns en tung och dammig institutionell undersökning där. Det frestade aldrig att använda det, och ägaren Lotta var lite generad över badrummet varje gång gästerna besökte.

Lotte gav stylisten utmaningen att fixa badet med lite pengar.

Det första som gjordes var att byta diskbänken och spegeln. Badrummet hade en spegelhytt, handfat och fåfänga som gav Lotte värdefullt lagringsutrymme.

Ett väggskåp skapades också i samma känsliga lavendelfärg. För att förhindra att hela golvet täcks i vatten varje gång hon duschar, har duschen en klassisk, snodd duschridå. Knagger i fina naturmaterial hängde på handdukar och smycken. Över tvättmaskinen fick stylisten en bordsskiva och en gardin så att tvättmaskinen var dold och fick en fin arbetsplatta på toppen. Transformationen var komplett med några personliga nips och en stor inramad affisch på väggen. Över tvättmaskinen var hyllor hyllade med svarta hyllknappar och gråhyllor. Hyllorna är perfekta för att lägga handdukar.

Stackar av rena, rena handdukar gör varje bad mer inbjudande.

FÖRE: Badrummet saknade lagringsutrymme och atmosfär före renovering. FOTO: Privat

FÖRE: Badrummet var ganska trött! Här var det behov av uppgradering. FOTO: Privat

AFTER: Pendelen Karma, med detaljer i valnöt, kommer från Nordlux. Det ger ett varmt ljus till badrummet. Det nya tvättstället och skåpet finns i Ifös Sense-serie. Färgen är ett bra val för gröna plattor. Handdukarna är från Mette Ditmer, medan tvättgardinen är från Ferm Living. Affischen är från Silke Bonde. Det trevliga tillbehöret ger badrummet en mysig och feminin touch. FOTO: Tia Borgmsmidt

Lyx med gott om garderobsutrymme

- Jag är förvånad över hur min vackra och charmiga badrum var, säger Lotte. - Den fina lavendelfärgen på skåpen passar snyggt mot de gröna plattorna och ger mer värme till rummet. Med allt det nya ser mina gamla plattor ut. Det är också lyx att ha så mycket utrymme. Nu kan jag gömma alla världens saker, som krämer och tvättmedel, säger Lotte.

Nu kan hon se fram emot att bjuda in gäster att besöka, och även njuta av sitt badrum.

SMART MED SPEL: Spegelskåp ger mycket doldt lagringsutrymme. Du får dem i många olika prisklasser och djup. Om du vill ha en rimlig variant kan du till exempel prova spegelskåp från Ikea. FOTO: Tia Borgsmidt

NYT FORORD: Duschhörnan har en klassisk gardin från Ferm Living.FOTO: Tia Borgsmidt

YTTERLIGARE UPPGIFTER; Poster i ram är från fuugacph. com. Den lilla burken med lock är från Kähler, medan den rosa är från Broste. Hyllorna är från Bauhaus, och bägarna är från Ikea. FOTO: Tia Borgsmidt

ADVERT

Mest populära