All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Il Tempo Gigante match Koenigsegg på banan

- Det har varit en gammal dröm för oss att låta dessa bilar möter varandra på en racerbana, , säger Bård Eker med bred østfoldingsdialekt. Han är den norska delägare i Koenigsegg Automitive, den världsberömda super biltillverkare som grundades av Christian von Koenigsegg nästan tjugo år sedan. Inte alla är medvetna om att filmen Flåklypa spelar en viktig roll i företagets historia.

som fyra år gammal såg Christian se Il Tempo Gigantes kamp mot Boomerang Rapido i den legendariska filmen tecknat Ivo Caprino. Detta borde ha börjat grodden i pojkens huvud som så småningom visade sig i planetens mest exotiska super.

Ursprunget till världens snabbaste bil

- Man kan säga att Il Tempo Gigante på många sätt är ursprunget till den bil du ser här, säger Bård och nickar mot den röda Agera R: s han har tagit. Tidsfristerna för att gynna jämförelser mellan Koenigs Eggen och rival Blodstrupmoen Boomerang Rapido där de sätter upp bilarna för att börja på Rudskogen långsidan. Frågan är om Christian skulle ha skrynkliga lilla näsa till ...

entreprenör och industridesignern Bård Eker är en ivrig väg kör bredvid köra Eker Group, Hydro och Koenigsegg. Foto: Stein Inge Stølen mer

Låt oss omedelbart tillbaka att Il Tempo Gigante och Agera R är inte på något sätt kommer att tävla. Trots att de har 550 hk från en stor Chevrolet motor av 7, 4 liter, tillräckligt film legend mer som en rullande mönsterexempel för regn.

- Problemet får inte upp det, men får det tillbaka! Med 3, 5 ton dödvikt och trumbromsar det kan bli varmt här, säger Remo Caprino, Ivo Caprino son och ägaren till bilen genom företaget Caprino Film Center AS.

Vilken är tuffast? Foto: Stein Inge Stølen Se mer

2000 hästar mot 1140 hästar?

Vi är bäst föreställa sig hur avvecklingen kunde ha varit, om det hade haft samma drivkälla som anges i filmen. I klassiska 1975 uttalade det att Il Tempo Gigante hade en tolvcylindrig motor i fronten med 800 hk vid 12 tusen varv per minut, i tillägg till en turbinmotor i den bakre som trycker den ytterligare 1200 hk vid 18 tusen varv per minut. 2000 hästkrafter totalt, med andra ord ... Ageras 1140 hästkrafter verkar plötsligt förbryllande!

Titta på video från Rudskogen Motorfestival här!

Koenigseggen är nog mer lik filmens Il Tempo Gigante i prestanda. Med en-liters V8 med två turbos hanterar 0-100 den 2, 9 sekunder och en toppfart på "över 400 km / t". Mer imponerande är världsrekord 0-300 km / t på 14, 53 sekunder och 0-300-0 km / t på 21, 19 sekunder.Med andra ord, när det gäller extrem prestanda är Koenigsegg världens värsta.

Remo Caprino äger och driver Il Tempo Gigante. Men han tror att det tillhör det norska folket. Foto: Stein Inge Stølen mer

Ny överföring från räddare i Bømlo

Körning på banan i en bil som egentligen inte borde existera i verkligheten, kan erbjuda lite svårigheter.

- Vid tester på torsdag bröt plötsligt växellåda, säger Remo Caprino. Vi var tvungna att åka till Finn. nej för att hitta en ersättningsbox. En kille i Bømlo hade en liknande lutning, men när vi ringde, informerade honom om att det tyvärr redan hade en köpare. Jag förklarade då att vi behöver en växellåda till Il Tempo Gigante står på Rudskogen. "Jag kommer", sade han plötsligt. "Kan jag få mixtra med det?"

lösning var att räddningspersonal och en kamrat kom sporenstreks från Bømlo med växellåda, vände 24 timmar i sträck och fick bilen i ordning. Helga räddades av ett riktigt folkens hjälte!

1979 Ivo Caprino erbjöd 2 miljoner dollar för bilen under Geneva Motor Show, men tackade nej. En norrman som hörde erbjudandet, säger: "Ivo, nu tupplur Hade du kommer hem utan Il Tempo, hade du fått problem." Foto: Stein Inge Stølen Se mer

ADVERT

Mest populära