All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kök kök med designer fronter?

Vill du renovera ditt kök, men inte till vilket pris? Du kan ha ett tidigare varumärke från tidigare, men skulle vilja förnya billigare dörrar? Eller kanske du vill ha ett dyrt och gott designkök, men har inte råd att köpa både skåp och fronter i det dyra varumärket?

Det är möjligt att blanda och matcha, men gör grundligt arbete först, rådgör experterna.

Hämta nytt kök för en eftermiddag

möjlig med en del nevenyttighet

- Det finns ingen branschstandard för köks inredningar, dimensioner skåp och stammar varierar från leverantör till leverantör, så det kan vara en utmaning att sätta våra dörrar andras stammar och andras dörrar på våra stammar, säger kommunikationskonsult Charles Michelson i Ikea till DinSide. nr.

- När det gäller skåpet, är det i allmänhet lättare för det mål som från de flesta leverantörer, men sedan finns det interna dimensioner utmaningen fortsätter Michelson.

Men trots svårigheterna finns det de som med lite omsorg och arbete har kunnat anpassa dekorationer av andra slag med Ikeas köksbeslag.

- Kunderna vi pratade om har fått jobba lite för att stänga dörrarna, säger Michelson.

Kvinnor bäst på Ikea-möbler

Har du erfarenhet av att blanda fronter och skåp av olika märken? Dela dina erfarenheter med andra i diskussionsforumet nedan.

- Kontrollera mål först

Top skåp, enligt Michelson i allmänhet svårare att få att passa än i skåp, på grund av varierande höjd av ovanskåpen. Som ett resultat kan dörrarna bli för långa eller för korta i förhållande till skåpen.

- De varierar också inuti tjockleken på gavlarna, så foderet kanske passar vissa tillverkare, men inte för andra, säger Michelson.

Han rekommenderar någon att tänka på att blanda köksdekorationer av olika tillverkare och varumärken för att göra sina läxor utsökta i förväg.

- Eftersom det inte finns någon standard måste man göra ett noggrant jobb för att kontrollera målen innan de planerar att mixa och matcha, säger Michelson i Ikea.

Om du vill kontrollera om en Ikea-front passar till dina gamla Norema-skåp, kan du köpa en dörr, ta hem hemmet och faktiskt prova det. Ikeas returorder ger dig möjlighet att returnera varor som du fortfarande inte vill ha om du returnerar den till originalförpackningen.

I köket är vår nya scen

- Att gå fint

Enligt kök säljer Anne linje Stangeby av Montér Stormarked Drammen, finns det ofta mycket trevligt att sätta fronter från en tillverkare av skåp kommer från en annan.

- Det beror på skåpet storlek du har, om bredd och höjd passar, kör det bara bra, säger kök säljer Anne linje Stangeby av Montér Stormarked i Drammen.

- Bredden av skåpen är i allmänhet samma, så finns det oftast inga problem. Ibland alla lådorna bytas ut på grund av höjden av lådorna inte är densamma som tidigare, fortsätter Stangeby.

Montera ledande köks från Sigdal och AUBO och har eget kök varumärke Opus - gjord av samma tillverkare som AUBO. Opus är dock billigare alternativ - med en lite mindre och lättare produktutbud.

- Eftersom Opus och AUBO är av samma tillverkare, du kan använda produkterna utbytbara?

- Opus är Montér eget kök varumärke, och mycket av AUBO och Opus kan kombineras, säger Anne linje Stangeby.

Ta mål att lagra

Stangeby i Montér råder alla som vill kontrollera möjligheten att köpa dörrar eller härrör från en annan tillverkare än den ursprungligen i köket, att sikta innan de kontaktar butiken.

- Det enklaste är att man mäter den faktiska stammen av garderoben, då ser vi snabbt om vi har något som passar in i mål du har, säger hon.

Om du har ett kök äldre årgång, men du kan förbereda dig för att behöva borra nya hål för gångjärnen.

- Om du har en äldre kök, kan du behöva borra nya hål, och förmodligen behöva köpa nya gångjärn. Men för det mesta går det mycket smidigt, säger Stangeby i Anpassa till DinSide. nr.

Har du erfarenhet av att blanda fronter och skåpstommar av olika märken? Dela dina erfarenheter med andra i diskussionsforumet nedan.

ADVERT

Mest populära