All egendom: trädgård, kök, inredning >> Utomhus

IFITV: Hur mallar du Windows

Det hjälper lite med ett nymålat hus om fönstren blinkar. Eftersom fönstren är särskilt utsatta bör de kontrolleras minst en gång per år. I videon ovan visar Jordan dig hur man målar windows - steg för steg.

OV: För att kontrollera om träet behöver behandling.

Här är stegen:

TAPE: Använd ett bra band som är avsedd för utomhusbruk "> TAPE. Använd ett bra band som är avsedd för utomhusbruk

Det här är. Fortsätt enligt beskrivningen i videon:

1. Förberedelse

täck med färg filt eller linerboard under fönstret, så att du inte har så mycket spill

2. Mät fuktnivån

det är viktigt att träet inte är alltför fuktig. när du börjar. där kan du kontrollera med en fuktmätare, som du kan låna på färghandel din.

3. kontrollera vad som måste göras

är det första du bör göra är att kontrollera tillståndet av fönstren. måste kitt eller håll målningen? Försök att skrapa bort den gamla kitt. ​​Om det lossnar lätt, ta bort den och kitt Windows igen.

4. Ta bort gamla kul

försiktigt bort gammal färg och spackel som är lös. Användning stålborste för att borsta de repade ytorna. Var försiktig så att du inte kliar på rutten. Ta även bort gammal färg öl från fönsterrutan. För att minska risken för repor, torka av rutten med lite vatten.

5. Glatt och klart

Släpp fönsterluckan med sandpapper och använd rostjordning på alla detaljer. Då kan du basera fönsterramen. Vänta tills det torkar innan du går vidare.

6. Kitt

Vid dödning skär du munstycket på sprutsprutan vid 45 grader. Sedan stryker du ut kitet. Överdriven kattunge avlägsnas med kittle kniven. Sedan tar du bort satsen. Då kan du bara använda en fuktad fingertopp. Sedan tvättar du.

7. Masker

Då är det dags att fästa maskeringsband för att undvika att röra upp rutorna. Använd ett blått maskeringstejp avsedd för utomhusbruk. Ställ det om 1 millimeter från quiltkanten.

8. Mall

Tid för det aktuella jobbet! Applicera mycket färg, men var försiktig så att du inte pissar fönstret. Efter avslutad färg, torka den torr enligt anvisningarna på förpackningen.

Färgråd för fönstret? Läs om vilka delar av huset som ska målas vit här.

9. Last Coat

När den första pälsen är torkad, är den klar för en ny päls. När du är klar, töm maskeringsbandet direkt.

ADVERT

Mest populära