All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

IFITV: Vassa kanter vid målning med två färger

Manliga arbetstagare i allmänhet kräver ofta god täckning av de platser där du inte vill måla. Då är maskeringstejpen räddning. Detta är särskilt viktigt om du ska måla en vägg i två färger. Då brukar du ha en riktigt skarp skillnad mellan färgerna och hur man använder tejpen har extra mycket att säga.

Det finns olika typer av band för olika typer av substrat. Välj en som är avsedd för substratet du ska måla. Det är viktigt att du väljer en högkvalitativ tejp. Då finns det en chans att du får ett resultat du är nöjd med.

I videoklippet ovan ser du hur man målar och maskerar för att få det bästa resultatet när man målar i två olika färger. Videon är från Flügger.

Så här gör du det:

  1. Gör ordentligt förarbete före målning. Se till att ytan du ska måla är ren, fast och torr.
  2. Måla väggen i basfärgen den ska ha.
  3. När färgen är torr, fäst maskeringsstiftet där du vill att skickligheten ska gå.
  4. Färga över bandkanten med basfärgen. På så sätt förseglar du tejpen så att nästa färg misslyckas med att smyga under.
  5. Låt färgen torka och måla den första pälsen med den andra färgen. Applicera spol nummer två när den första grova har torkat.
  6. Ta bort maskeringsnålarna så snart du avslutar den andra raden. Om det sitter för länge kan tejpen "växa fast" och bli svår att ta bort.

ADVERT

Mest populära