All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

IFITV: Mal lampa bas i ombre effekt

Att måla lampan bas och därmed ge den nytt liv, är enkelt och snabbt! Att det är lite trött är därför ingen ursäkt för att leva bort den eller kasta den på golvet ännu.

I den här videon från färgtillverkaren Beckers, kan du se hur lätt det är att måla ombreeffekt på lampsockeln. Det ger en cool och atmosfärisk effekt!

Hur man gör det:

1. Rengör alltid bra. Du kan till exempel göra det enkelt och använda våtservetter för användning före målning, eller så kan du använda ett rengöringsmedel som är avsett för samma användning.

2. Mattslip vid behov. Det kan vara smart att gå över med en slipplatta för att säkerställa bättre vidhäftning. Tänk också på hur substratet är förut. Är det trä eller metall? Är det målat tidigare eller helt obehandlat? Om det är helt obehandlat trä, bör du också överväga om du behöver en primer. Kontakta din färgtillverkare vad de rekommenderar.

3. Kontrollera att lampen är torr och ren innan du börjar.

4. Mall den övre delen av lampan basen så långt ner du vill att den första färg innan du målar den andra delen av foten uppåt med en annan färg.

5. Använd en svamp för att blanda den sista färgen till den första.

ADVERT

Mest populära