All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

IFITV: Olja bänkskiva

Du måste laga dig bra med köksdisken. Då tar det lång tid. Och det finns inte mycket att göra för att skapa ett nytt liv för bänkskivorna.

Hur ofta du behöver oljebänk beror på hur mycket du använder den. För att ta reda på om du behöver gå över med en ny runda nu kan du ta det dumma testet. Släpp en droppe vatten på bänken. Pärlor betyder att plattan är väl oljad. Om det å andra sidan flyter ut, bör du återanvända olja.

I den här videon från Jordanien kan du se hur man fortsätter att olja din bänkskiva. Här hittar du tips för både förberedelse, procedur och verktygsval.

Sara Grass Berg, produktchef i Jordanien, ger detaljerade steg och berättar vilka verktyg används här:

  1. Vi tvättar första bords med vanligt vatten och grov mikrofiberduk, för att få borsten att stå upp och ta bort eventuella . smuts. Om man har en bänkskiva som sitter med en gammal olja som du vill rensa, rekommenderar vi att konsultera en återförsäljare för att få den rekommenderade produkten för dina behov.
  2. Efter att vi tvättades (genomfuktade) skiva, är det viktigt att polera lätt över, i säden, för att få en helt plan yta utan kakel. Vi har använt Mirka Abrasive Sponge K100.
  3. Använd grov mikrofiberduk för att avlägsna damm.
  4. För att applicera oljan har vi använt Minisett Perfect 10 cm Rolling Set. Be din lokala återförsäljare att få en olja för din användning.
  5. När oljan appliceras, är det lämpligt att gå över plattan med en slip filtermedia från Mirka. Detta smörjer olja medan du glider ner någon byst som har stigit vid oljning.
  6. Och slutligen torkar vi över ytan med en luddfri bomullsduk (man kan möjligen. Använd en gammal t-shirt) detta suger upp överflödig olja för att undvika fläckar. Denna duk rekommenderas att vika / förvara i en lufttät behållare, såsom en burk, för att undvika självantändning (vissa oljor, såsom linolja, kan antändas spontant).

ADVERT

Mest populära