All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

IFITV: Manlig Golv

Vill du ha en liten förändring hemma? Det finns inget behov av att måla golvet! Ett lite trötta golv med repor, märken och fläckar drar det övergripande intrycket i rummet. Lyckligtvis är det lätt att göra något åt ​​det. I Beckers video ovan kan du se enkla steg för att måla golvet. Använd en bra golvfärg som tålar lite. Läs alltid anvisningarna på färgen innan du börjar.

Att måla golvet:

1. Förberedelse

Som med vilken annan färg som helst, är det viktigt att vara försiktig med preparatet. Dammsugning först innan du tvättar väl med pensel. Använd handskar. Om du har ett obehandlat trägolv slipar du med ett medium fint slippapper för att avlägsna träfiber. Parkettgolv och tidigare målat golv slipas före målning. Allt slipmedel dras bort med en torr mikrofiberduk före målning.

2. Välj färg och färg

Välj en bra golvfärg som tålar lite extra. Golvet bör vara starkt utbildat och färgen måste därför vara extra robust.

3. Mal!

Täck över listorna med maskeringstejp. Då hittar du först en borste, helst en lång pensel. Använd den närmaste väggen, längs listorna, för att applicera färg här. Sedan målar du resten av golvet med en rulle på förlängningsaxeln. Kom ihåg att obehandlade trägolv måste jordas först.

LÄS OCKSÅ: Tre verktygstips för golvmålning.

ADVERT

Mest populära