All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Kommer att få dig närmare naturen, måste du vara utomhus

Hyper Modern, arkitekttegnete byggnader med stora fönsterytor kan på ett helt annat sätt än traditionella hyddor med underfönster öppna upp till den magnifika landskapsformationer.

Avancerade arkitektur blivit symboler

samtida arkitektur av detta slag kan med sin originella lösningar bli mer än en bostad i tid. De kan också bli viktiga symboler och representera det bästa i dagens arkitektur, till exempel Villa Varner i Asker, har Norges finaste villa blivit.

Cabin Design av hög kvalitet

Detsamma gäller denna otroliga vy stuga vid Østfold Coast och Valdres berg turiststugan tecknat arkitekt Atle Aas. Unik är också Kragerøbyggnaden, som trots att den nästan försvinner bakom småstenarna, ger ägarna synvinkel långt bortom det stora havet.

Cabin Gisle Løkken Foto: Foto: Espen Grønli

Unapologetic arkitektoniska linjer

stuga har helt öppen front, och begravdes sovrum

Denna extrema glas stuga på 40 kvadratmeter tecknat Gisle Lokken, general manager och arkitekt partner i 70N arkitektur som i Tromsö för sig själva i 1998.

sitter inne, men tror att du är ute i det fria

startpunkten för projektet var att i detta i kabinen skulle det kännas som om du var där också, när du sätter varm och väl under tak.

- Jag ville ha en dialog med naturen och skapa rumskvaliteter som tog hand om utsikten. Det här är inte en sluten grotta, säger Løkken till bonytt. nr.

Visar Northern Norway gård från

FLEXIBEL FIN VÄGG: Glidribb i tre akter delvis såsom skuggning på den södra väggen. Foto: Foto: Espen Grønli

A MAGICAL Cottage: Stugan Lokken öppnar spektakulärt mot fjorden och bergen. På vintern kan du sitta här och titta på norrskenflamman över horisonten. Foto: FOTO: Espen Grønli

En komplett rum: Inredningen i stugan är ren i stil, enkel och praktisk. Björkfena väggar är lackade och golvet har hållbart och miljövänligt linoleum. Med sin mörka färg skapar det mörka golvet en kontrast till den annars ljusa inredningen. Foto: Foto: Espen Grønli

och det finns de överdimensionerade panoramafönster över hela fronten och takhöjd på 2, 6 meter som gör det möjligt för ägaren att uppleva den nordnorska naturen i all sin bredd från fåtöljen.

UPP LOCATED: Stugan ligger i skogsbältet, mitt i fjord och berg. Foto: Foto: Espen Grønli

Made superspa och film i källaren

magiska norrskenet och örnar på horisonten

- och på vintern kan jag se norrsken riva upp natthimlen över glaset kabinen, och från tid till annan, jag anser att havsörn segla majestät över horisonten. Här sträcker sig naturens humör från första klassens upplevelse till bonytt. com

enklaste möjliga mot marken

cottage är så lätt konstruktion som byggaren trodde var försiktig i dessa breddgrader.Hittills har det tolererat både hårda vintrar och fulla stormar.

Løkken lade byggnaden så lågt som möjligt, i skydd bakom en stor sten. Vardagsrum och kök ligger framför fjorden. På baksidan - en nivå upp - hittar vi bastu, sovrum och garderober.

Klädd med lerk och oljad plywood

Ytterväggen i norr är klädd med lerkanell. När det är ny olja blir ytan mörk och glänsande. Nästan som på en gammal gammal möbel. De andra väggarna är dekorerad med oljad björkfaner. Även detta är ett vackert och hållbart trämaterial.

- Jag använde nästan inte färdiga produkter, säger Løkken. Bunkerna och köket inreddes och gjorde honom speciellt till huset. Någonting som inte behöver kosta mer än att köpa dessa dekorativa element färdiga, hävdar han.

År 1998 kostar denna byggnad mindre än 10 000 kronor per år. kvadratmeter.

En modern designikon

Kabinen Ringvassøy har presenterats vid ett antal stora design- och arkitekturutställningar, både hemma och utomlands. Slutsatsen är att alla byggnadsdetaljer är noggrant tänkta och hela är så konsekvent att kabinen tar full andetag.

FÖRSÖKNING PÅ SOLNEDET: En lång vägg är stängd i formen och täckt av fasta, oljiga plywoodplattor. Foto: Foto: Espen Grønli

Anpassad HOUSE: Både sängar och köksmöbler i ljuset plywood symbolinnehavaren av detta Ringvassøya kabinen. Foto: FOTO: Espen Grønli

År 2003 hedrade hon Nordnorsk arkitektoniska utmärkelse.

Stugan är 20 meter lång och 4 meter bred

Se mer:

grillen galler ren

Hela familjen bor på 11 kvadratmeter

utsikt över ALLT Således: Även från kompakta bastun är den himmelska vy till den hårda naturen. Föreställ dig att du sitter här en stjärnlig vinternatt! Foto: Foto: Espen Grønli

ET gårdarna i klass FÖR SIG: Längs hela den långa smala kabin kropp går denna moderna klostret med pleksiglasstak. Foto: Foto: Espen Grønli

Planlösning Camping Lokken Foto: Ritning: arkitekt

Nu kommer de svala mini hytter

- I den här stugan upplevt naturens skiftande stämningar av första klass, säger byggare, arkitekt Gisle Løkken i 70N arkitekter Tromsö. Foto: FOTO: Espen Grønli

Byggde drömsången i mitten av skogen

ADVERT

Mest populära