All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Idyll bland rosor och riddarsporre

På Røer gård i Nesodden har en rosa klätterros kröp uppåt den vita usveggen och nästan nått taket. Riddarna i trädgården sträcker också sina blåögda blomspikar mot himlen.

Blommor som kommer igen år efter år, med vacker flora kan jämföras med en bra vänskap. I linje med en berikande vänskap kräver också växter ordentlig vård och uppmärksamhet för att frodas, och för att få tillbaka på "business" i år eller år. Mitt sommar är trädgården på den gamla herrgården på Nesodden vid dess mest frodiga. Då blommar rosorna, också den rätta gamla sorten, Maiden's Blush. En gammal buske med ljusrosa valor och doft du inte kan få nog av. Alla roser på gården odlas utan skadliga bekämpningsmedel och ges endast organiskt gödselmedel. När man arrangerar ett företag på fastigheten används rosenblad och hela rosor som dekorationer på kakor och i kalla förfriskningar. Den gammaldags rosa rosen är en syn som inredning i blommarrangemang och som en flytande prydnad i kall champagneskål. Eller som toppdäck på krämkakan fylld med sommarbär från trädgården.

En gammaldags buskros, Rosen kallas Maidens rodnad, dofter himmelska och används i både buketter och tårta dekorationer.

Under sommarsäsongen är gården självförsörjande med blommor. Nästan dagligen plockade i buketter av flora i vinterträdgården, att berika livet även inomhus med god doft och färg briljans. De blå åsarna är kantade och precis i trädgården och lyser upp den gröna oasen. Växten smyckar flera cirkulära sängar och plockas också in och placeras i vaser. När skörden skördas, är moral från 70 år gamla träd, liksom körsbär, plommon, päron och äpplen.

Frekvent vattning

Under den ljusa säsongen, med svallor och långa kvällar och nätter som aldrig är helt svarta, trivs familjen bäst för att vara hemma på egen hand. Maj, juni, juli och augusti är årets månader när norska natur är mest glorious, paret tror. Därför reser de inte på semester under denna period. Då väljer de att njuta av dagarna på gården och säkerställa korrekt bevattning hela tiden. Vattenslangarna är lättillgängliga på gräsmattorna, så det lyfter dem bara upp för att näring växterna. Husets dam älskar blommor och har därför nöjet att förbrylla i trädgården varje dag sommaren genom. Det är ingen tvekan om att hon lyckats med sin trädgårdsvård, för här är alla växter och strängar i full blomning.

ADVERT

Mest populära