All egendom: trädgård, kök, inredning >> Gör Det Själv

"Jag byggde din egen trädgård"

Träterrassen nära den lilla poolen i trädgården existerade redan. Det hade blivit löst för Mårten för några år sedan. Men nu ville han ha lite mer förändring i trädgården, något större. Familjen drömde om en öppning mot trädgården och ett rum som kan vara en blandning mellan inifrån och ut.

- Vi ville ha mer närhet till trädgården. Huset saknade en dörr på utsidan av utsidan. När man går in i huset via huvudingången kan man se genom huset och in i trädgården, säger Mårten. Det är en av de bästa med den nya trädgården trädgården.

Arbetet tog lite tid. Mårten byggde allt själv, utanför taket, som en rörmokare byggd. Hans dåvarande samboare målade allt. Arbetet tog två somrar att avsluta, men resultatet var lika bra som de hoppades på.

- Vi ville inte expandera. Men vi skulle fortfarande ha lite mer utrymme. Kroppsbyggnad tenderar ofta att vara lite snyggt och passar inte bra med det ursprungliga arkitektoniska uttrycket. Vi ville ha något som såg ut som en fin gammal glasveranda. Därför valde vi väggar med glasdörrar som kan öppnas vid vida luckor. På marknaden finns det många olika skjutdörrar att välja mellan, men de flesta är i aluminium.

Hittade fönsterdörrar med träramar var det som tog den längsta tiden.

- Vi undrade under en lång tid hur det nya trädgårdsrummet kunde anpassas till huset. Utmaningen var höjdskillnaderna mellan hus och trädgårdar. Vi ville inte att terrassen skulle upplevas som en scen. Taket på glasporten måste placeras under husets ursprungliga tak. Lösningen blev ett lågt tak av metall, säger Mårten.

Läs också:

Därför bör du få en elektrisk cykel på våren

Här är varför du bör få en cykel som får du enkelt upp kullar och ta dig dit du ska i rekordtakt.

Planen var att vinterträdgården skulle byggas så lätt som möjligt. Och så var det. Det finns ingen markvägg, ingen golvvärme eller el. Ljuset är utsatt för solen eller ljusen!

Utsidan rummet sett från trädgårdsidan.

Alla väggar består av glasdörrar som kan öppnas vid vida luckor.

Läs också:

Att bygga läktaren även

Med lite planering kan du bygga Platting själv. Byggnadsplattform är ett relativt enkelt projekt eftersom det ligger på marken. Du kan anpassa ...

Ett päronträd viskar nästan gränsen mellan inifrån och ute.

ADVERT

Mest populära