All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Hyttekos med målad panel

vardagsrummet hade en lyckad ansiktslyftning och verkar nu som en varm och inbjudande och bekvämt vardagsrum med matplats för många. Vedeldning, paraffinlampor, matlagning och mängder ljus över åren har gjort trä, tak och golv av trä betydligt mörkare och något skärmad. Det fanns en stor enhet i familjen att ugns obehandlade dagar talades!

Det var önskvärt att ersätta de flesta möblerna utan att nödvändigtvis behöva shoppa igen. Soffor, matbord och stolar köps därför, gamla bokhyllor är målade och ett äldre köksbord tillsammans med sofforna.

Framgångsrik blandning

Ljusa ramar runt grå och gröna färger med varma röda beröringar. Allt som allt en frodig mix!

Ymse-lösningar för träet diskuterades, inklusive fläck och paneler. Det stora rummet har två typer av panel med mycket olika uttryck - matsalen har en ljussida, medan hörnet av vardagsrummet är den stående vildmarkspanelen. Stugägare var osäkra på resultatet om en sådan skiftande panel av uttryck i samma rum behandlas med en genomskinlig beläggning, så varför valet föll på färg - och med stor framgång! Alla väggar målades i samma färg, och det i sig "städas upp" och gjorde helhet och inte minst nu kommer vildmark panel grov form till sin rätt.

Färgpaletten baseras på en eldstad med grå färg och natur precis utanför dörren. Förutom taket, som nu är vita väggar som varmgrå och golvet slipas och lackas och tillbaka till sin ursprungliga klingande, det sura gröna färger, rött och grått som står för färgerna - både varm, lugn och fräschare inslag.

Tre meter matbord i ljusa omgivningar - du kan sitta här länge och njuta av dig själv.

En fin krok i vardagsrummet, där den gamla skyddsbädden har blivit ära. Tillsammans med den nymålade grova vildmarkspanelen skapar den en bra atmosfär.

ADVERT

Mest populära