All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Stuga idyll på Gala

-> Stugan är vacker i solskenet, skyddad av höga träd. Den dubbla uteplatsdörren sätts in efter övertagning, och uteserveringen är nu byggd.

Ingångshallen är dekorerad med gammal mjölksling med sjöar och lyng vilket gör det till en trevlig upplevelse att komma till stugan.

Mountain Lodge var länge på önskelistan för paret från Hamar. När de kom över denna stuga med en vacker plats i Gudbrandsdalen var de inte sena att vända sig till!

Stugan ligger i Gala område några kilometer från Gala vatten, där det finns stora möjligheter till vandring till fots, på skidor och till häst. Det är också trevligt att cykla, spela golf, flotte och fisk i detta natursköna område.

Stugan ligger i en terräng där det fortfarande finns platser som är verksamma i sommaren, och får och kor betar fritt runt kabinen, vilket ger en känsla av att vara långt upp i bergen.

Gifteparet ville ha en stuga på detta område och hade letat efter en stund när de såg annonsen i Aftenposten 2001. Det tog inte många dagar innan kabinen var deras, och de kunde börja planera hur kabinen skulle se inuti.

Läs också:

Fin med linne och bomull

Låt hemmet vara vårfena med vackert linne och bomull.

Det är byggt 1977 och senare karossen 1993. Stugan ligger på totalt 85 kvadratmeter och består av hall, vardagsrum, kök, mellan hall, badrum och fyra sovrum. Dessutom har den en inbyggd bubbelpool med bio toalett, förråd och två terrasser, en på varje sida. Det finns en strömförsörjning, liksom vatten från den gemensamma brunnen.

Den gamla soffan var trött i sak, men lika funktionell och bekväm att sitta i. Det var därför dragit röda ull från Gudbrandsdalens Uldvarefabrik och fick nya kuddar i får och koskinn från Jysk Linen Warehouse.

Nya färger

- Stugan såg anständigt när vi tog det över, berättar ägarna - med det är klart att du har velat sätta sin egen prägel på en semester där du kommer att spendera en hel del tid, och göra det dess.

Det första vi gjorde var att slipa alla tallar i hela kabinen och måla dem med matt färg. Då ville vi få mer ljus in i vardagsrummet och klippa en öppning i väggen där vi sätter en dubbeldörr med glasfönster. Detta förändrade helt rumets karaktär, förde naturen in och utplånade skillnaden mellan inifrån och ut. Här njuter vi av utsikten både morgon, eftermiddag och kväll.

Läs också:

Rätt till frånvaro / saknad egendom

Se vilka rättigheter du har som köpare om fastigheten är defekt enligt avfallslagen.

Favoritplatsen ligger i fåtöljet bredvid den sprakande eldstaden. Stolen är från Bohus, medan fårskinnet är från Smart Club. Den vackra mosaiken och kungskronan på väggen är gjord av en familjemedlem. Lägg märke till den stora röra på golvet, den är ihålig och hyvlat, och fylld med färsk einer som sprider läckra doft av naturen inomhus.

När vi ville gå rakt ut ur vardagsrummet och njuta av morgonsolen till frukost på östra sidan av stugan, byggde vi en terrass i direkt förlängning av vardagsrummet. I köket målade vi inredningen i en djupblå färg.

Utanför har vi färgat stugan i mörkbrun färg: Trebite earth brown, och i ingången har vi lagt skifferlattar. Vi har några planer för fler förändringar, men det kan komma överens med tiden. På lång sikt vill vi öppna upp mellan vardagsrum och kök för att maximera ljuset i rummen och kontakta mellan vardagsrum och kök. Men några planer ska vara, ler kabinägarna, som växer upp här och använder stugan flitigt för alla årstider.

- Det är bara 1/3/4 timmars bilresa från Hamar där vi bor och uppe här, och även vi går upp på en dagsutflykt om vi känner oss som det. Det är perfekt för oss att ta en kort bilresa till stugan. Då används det ofta, och det är allt skämt för oss att både vi och våra vuxna vill bli mycket här.

I det mysiga vardagsrummet finns solstolar och träbord med rött målade underrede från Lom Møbler. Sätesbänken är köpt från en antikaffär i Hamar. Det fina vagnhjulet över bordet är utrustat med ljushållare från Tveits J Smie på Hundorp, och är fast fastsatt i taket med däckskärningar.

Personlig inredning

En blandning av antikviteter, nyheter och möbler och arvslager som följt familjen i flera år karaktäriserar stugan. Den trevliga blandade blandningen av gammal och ny, ärvd och använd, gör stugan både personligt och hemtrevligt. Färgerna kvar i inredningen är röda, blåa och bruna.

Läs även:

Kontrollera om du köper fukt hemma

Ska du köpa ett hus med en källare, se till att du tittar över källaren när du tittar på det. Dålig dränering eller skada på råttor kan kosta dig mycket i ...

Det fina paret har gjort allt arbete med renovering, snickeri, lasermålning och målning. Som de säger så bra är det arbete du har gjort fast som goda minnen i väggarna och lever långt in i den avlägsna framtiden ...

ADVERT

Mest populära