All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Stuga TV i svart för vinterhelger?

Cabin Livet är inte som det var. Det är inte bara kortspel, kinesiska pjäser och högar av gamla Allers som blir tid att gå, medan regnet skärmar eller vinden tjuter på hörnen. Nu sitter vi med alla våra datorer eller mobiltelefoner medan vi tittar på tv - precis som hemma.

RiksTV rapporterar att nu de gamla analoga tv-sändarna är stängda i de tre största stugorna, och företaget är också redo för sitt erbjudande till dessa användare.

- På nationell basis kan 87 procent av kabinägarna använda standard-TV-antennen även i den digitala världen. De tre största stugpopulationerna i Norge är Oppland, Buskerud och Hedmark. I dessa län är kabin täckning 85-89 procent i det digitala marknätet, säger informationschefen Jens-Petter Gjelseth i RiksTV i ett uttalande.

- Vi har också landets minsta TV-erbjudande för dem som vill ha få kanaler, säger Gjelseth.

Gemensam antenn eller parabolantenn?

Det som är mest vanligt kan eventuellt diskuteras, men olika är de. En skål är vanligtvis svårare att montera och sätta, medan den typ av antenn som används av RiksTV normalt kan sättas upp av dem med ett enda antal miniatyrbilder.

Men du kanske inte får tillfredsställande kvalitet på den antenn du redan har. Digital betyder ofta också, så att de som kan leva med en dålig signal på en gammal rese-TV knappt hittar någon likvärdig digital lösning.

När det gäller mast och större antenn ska kablarna sträckas, borrhål borras. Då bör den ställas in och justeras.

Läs om antennval till RiksTV

Flexibla abonnemang

Eftersom genom definisjo inte vistas på stugan året är det rimligt att kontrollera om det finns tidsbegränsad prenumeration.

- Är du bland de som bara använder stugan en del av året, kan den betala med månatliga kreditkort. Då får du alla kanaler i Kingdom Package varje månad till 300 kr per. månaden. Du bestämmer hur många månader prenumerationen kommer att vara aktiv och behöver inte betala för prenumerationen när stugan inte används, säger Gjelseth.

Dessutom har du det gratis erbjudandet som inte kräver abonnemang alls.

- När du får två TV, lokal-TV och Frikanalen förutom NRK: s radio- och TV-erbjudanden, som är fritt tillgängliga i det digitala marknätet. TV 2 kommer att vara gratis för hela 2009. Allt du behöver köpa är en mottagare som nu säljs under $ 500, säger Gjelseth.

Valet är ditt

Bara gå till tänkningsrutan och få kalkylatorn. Det är väldigt klokt att först kontrollera RiksTV-täckningskartan först och sedan prata med kabinbrukare om vilka kanalpaket som är intressanta.

HA OFF: I dessa län är den gamla analoga nätet redan släckt: Rogaland, Oslo, Akershus, Østfold, Buskerud, Vestfold, Telemark, Hordaland, Møre og Romsdal, Sogn og Fjordane

för att radera: < 999> I dessa län kommer det analoga TV-nätverket att stängas av i år: Oppland och Hedmark (3.Aust-Agder och West Agder (9 juni), Sør-Trøndelag och Nord-Trøndelag (3 november), Nordland (17 november), Troms och Finmark (1 december)

ADVERT

Mest populära