All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Kabinsäljare måste vara tålmodiga

->

"Det tar tid att sälja en stuga idag", säger Anette Vindum, chef för Privatmegeren Fritid.

- Förvänta dig inte att det inträffar efter första visning. Det kan fortfarande hända, men då är det en positiv överraskning.

Omsorgsfulla köpare

Det är inte bara bostadsmarknaden som har lugnat sig. På hyttmarknaden går det tystare än tidigare, och köpare vet att de har tid att vara kräsna både på objektet och priset.

- Människor som köper en stuga idag är mycket medvetna om vad de vill ha, där de vill hyra, och inte minst hur mycket de är villiga att betala. Människor är på moped idag, säger Vindum.

De flesta som söker en stuga idag föredrar de mest nödvändiga faciliteterna som vatten, avlopp och el.

- Vissa människor tackar fortfarande för att snurra och hitta en charm i det, men de kommer helst att ha vatten, säger Vindum.

Det finns dock ingen anledning att förtvivla om kabinen är av enkel standard. Bara priset är korrekt, det kommer att säljas.

- Hytter under miljonen går ganska bra. Det finns ingen brist på intressenter. Naturligtvis har dessa stugor mindre faciliteter, vissa kan ha en spinngas eller brist på vatten eller el. Men det här är ett pris som många kan hantera och det kan vara en gateway till hyttmarknaden, säger Vindum.

Vill ha korta sträckor Ett annat viktigt kriterium är det område där stugan är belägen.

- Plats är viktigt, och många är intresserade av att kunna använda stugan som helårshytt. De är därför oroade över vad som händer i sommaraktiviteter när man tittar på berget. Reseavstånd är också viktigt. Människor vill inte sitta i bil för länge. En restid på två till två och en halv timme är maximal avstånd, säger Vindum.

Stagnation på marknaden, det faktum att det finns många hytter till salu nu, och köpare som blir mer kräsna, betyder att det har blivit ännu viktigare att föreställa sig presentationen än tidigare. Stugan kommer att konkurrera med många andra objekt på marknaden, så se till att det blir det bästa.

- Presentationen är viktigare än någonsin, för nu finns det så mycket ute. Se till att du får snygga bilder och att stugan ser bra ut på displayen, säger Vindum.

Sälj nu

Även om köparna är känsliga under dagen, skulle Vindum inte förvänta sig att sälja.

- Jag skulle sälja nu. Nu har du hela säsongen framför dig och du har gott om tid. Det är vid denna tid på året att människor börjar ta hand om stugan i bergen.

Undantaget är rekreationsegenskaper vid kusten.

- När september är över, drar vi tillbaka stugorna och väntar på våren. Säljarena är också inställda på. Vad som står kvar betyder att marknaden måste säljas. Då är det bättre att gå ut med en ny annons på våren.

ADVERT

Mest populära