All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

Chase på killer snigel

Sniglarna kom i 1988 och har sedan spridit sig från Østfold till Bodø. De attackerar nu också inlandet. Bra råd är dyrt, men det är viktigt att hålla huvudet kallt och lägga fram väl utformade kampplaner för att bli av med det olyckliga besöket. Den första regeln när man köper nya växter ska vara försiktig med att kontrollera dem för sniglar för att undvika att dra dem hem. Jordbruks- och livsmedelsministeriet har tilldelat 3 miljoner kronor till forskning för att ge mer kunskap om slugger och åtgärder för att bli av med den. Bioforsk på Ås, har skapat en webbportal som heter "Snegledugnaden". Bland annat får du veta hur kallblodig, men mänsklig, kan döda mördaren!


Big mun


Mördare snigel inte har mycket välvilligt inställd till det, där Slimer sig iväg till utfodring ursinne i rabatterna och grönsaksland trädgård happy've tillbringat tid och älskar att odla. Det är också en otänkbar tanke att det faktiskt äter sin sjuka eller döda artefront. På marknaden finns det produkter som sparar trädgården, men det är viktigt att undvika dem som kan göra dig själv eller dina husdjur sjuk. Dessutom kan det i början innehålla ingredienser och metoder från sitt eget kök.

Gör det svårt


Skruven behöver mat, fukt och gömställen. Därför kan det vara smart att undvika att ha öppen kompost och avfallshoppar, steniga kullar och andra möjliga gömställen i trädgården. Det kan hjälpa till att klippa botten av buskar och träd, och du kan ställa upp hinder för att stoppa sniglar. Dessa kan vara enkla åtgärder som till exempel tillsats av lövträ eller kalk längs trägränsen, häll fräsch aska på marken, grovt och skarpt salt eller tång i sängarna. Till exempel kan tallar nålar runt jordgubbar. Sniglarna gillar inte kycklingfjäderfä eller andra starka gödningsmedel, eller kakaojöl och alginat.

Fallen i Fella


En hemgjord fälla är billig, enkel och kan vara lika effektiv som en inköpt fälla. Det kan till exempel göras med en tom glassbar, en spade och en öl. Glass box begravd nära snigel vänliga vegetation, så att det är nästan i nivå med marken, lägga 3DL öl (helst alkoholfritt), och plopp, så det kan tömmas nästa morgon. En gömd eller keramisk kakel, som färsk maskros, är också attraktiv och samlar bara dem före kvällen.


Utan grävlingar i trädgården


Är du så "tur" att ha en grävling eller en igelkott i trädgården, så att du har också ett par sniglar naturliga fiender. Det finns också finsmakare som älskar att äta sniglar, men då kanske inte Iberiska skogen snigel, som i kock prov Trønder-Avisa nyligen publicerade.


Om du slutar äta dem, eller spindlar och igelkottar inte trivs med dig, finns det produkter att köpa.Det kan innefatta bekämpningsmedel som innehåller järnfosfat, eller produkter som innehåller mikroskopiska nematoder (rundmaskar) parasit på sniglar. Round mask är enbart effektivt mot de mindre sniglar, så det måste användas när de är små, det vill säga i april-maj och september-oktober.


Utförandet


döda ett djur, även om det bara är en slemmig snigel, också en etisk sida, och många känner sig obekväma om idén. Enligt Bioforsk finns det metoder för att göra det både snabbt och försiktigt. Det kan skäras snigel i två med en sax, spade eller annat redskap, för att få dem i en behållare och hälla kokande vatten över eller sätta dem i en plastbehållare och lägga den i frysen vid minus 20 grader på en dag.
Efter sniglarna dödas kan de komposteras eller smälta. Bioforsk rekommenderar att de läggs i salmiakk, strö dem med salt eller sätt dem i saltlake av etiska skäl.

ADVERT

Mest populära