All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

"Vi hittade den perfekta layouten för det nya huset"

Den främsta anledningen till att vi ville flytta var planlösningen i det gamla huset. Det var därför mycket viktigt för oss att utformningen av det nya huset täckte våra behov bättre.

I det gamla huset var kvadratmeter uppdelat i tre våningar, vilket gjorde alla rum för små. Samtidigt lämnades källaren oanvänd och badet på fyra kvadratmeter blev för liten för en familj på fyra liksom en stor hund.

  • För att lyckas med planlösningen

Även om det nya huset bara blir några kvadratmeter större än det gamla, behövde vi en ny och effektivare planlösning.

Eftersom Mesterhus har ett online-ritprogram kallat "Blogger", var det enkelt för oss att kunna dra i planlösningen innan vi lämnade förslaget till en fin ritning från arkitekten.

När du arbetar med planlösningen får du fortfarande saker och ändrar dig, eftersom det finns många viktiga behov och funktioner som ska täckas.

Efter en lång tid med ritprogrammet kom vi fram med ett bra förslag som passade oss bra med de saker vi saknade där vi bor nu . När vårt förslag skickades till arkitekten var det roligt att se det slutliga resultatet.

  • Detta är "hjälp! Vi bygger hus"

En arkitekt som arbetar med lösningar varje dag ser några saker som vi inte tänkte på. Det kan vara möjligt att dra en dörr med en tur som blir mindre praktisk i verkligheten, så att sådana saker lyckligtvis fångar arkitekterna.

Dessutom finns det många tekniska lösningar att överväga när man flyttar saker runt.

  • Arkitektdesignat hus eller kataloghus? För att hitta huset för dig

Det var därför bra att ha någon professionell att diskutera med så vi båda fick omfattas våra behov och klar lösningar för inventering så priset med projektet var så korrekt som möjligt när undertecknandet av kontraktet.

I slutändan att vi därför upp prioritera ett stort öppet kök med köksö , stora sovrum för barnen, en stor tvättstuga, ett badrum på 15 kvadraträknare med två duschar och hörnbadkar, en fin loft vardagsrum och ek trappa som tål en 50 kg hund springer upp och ner.

Denna artikel är en del av We in Villas hemsida "Hjälp! Vi bygger hus". Hämta hela serien här!

Missa inte fortsättningen - registrera dig för vårt nyhetsbrev och följ familjeprojektet!

ADVERT

Mest populära