All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

För att vinna Domino

Domino är en populär chip spel i sin originalitet är flera tusen år gammal och har sitt ursprung troligen från Kina.

Inspirerad av matematik, vari termen "Domino" kommer att användas om någon rektangel som har långsidor med dubbla längden av de korta sidorna, som också, som dominobrickor för övrigt består av två rutor.

Domino

Bitarna i Domino har flera namn, och kan kallas ben, kort, kakel, stenar, spinnare eller bara domino.

Varje bit är ett rektangulärt block med en linje som delar ytan i två rutor. Varje yta är markerad med ett antal färgade eller svarta prickar (även kallade pips), eller kan vara vita.

Punkterna 1-6 placeras vanligtvis som de kommer att vara på en sex sidor tärning.

En dominos baksida är vanligtvis inte markerad.

Domino dockor finns i många prisklasser och kan tillverkas i allt från ben, elfenben, plast, metall och - vanligaste trä.

Förutom vad vi vet som det populära spelet Domino idag finns det många olika spel som kan spelas med en uppsättning dominoer. Domino är inte bara ett spel, men en hel familj av spel. Det finns många olika domino spel med olika svårigheter.

REGLER FÖR DOMINO: Känner du verkligen reglerna för det här spelet? Foto: PHOTO: Thinkstock

Historia

Ursprungligen kom dominoer i tärningar och var ett spel som härrör från Kina. De två ändarna i varje av de ursprungliga kinesiska dominoerna representerade en av de 21 kombinationer som kan uppstå när man kastar två tärningar.

(moderna västerländska domino kan ha tomma sidor och antalet bitar i en uppsättning är 28.)

Fram till 1800-talet, spelet var okänd i Europa, och det antas att den moderna formen av spelet kan ha varit till Dominikanska republiken. De mörka prickarna på de ljusa ytorna är tänkt att ha påmint folk av ögonmask masker (kallas dominoer), vilket gav spelbitarna sitt namn.

Innan du börjar

Domino kan spelas av 2-4 spelare och i sin enklaste form, matchande spel från 7 år och uppåt.

Målet med spelet är att vara den första spelaren som tjänar 100 poäng. Den som först uppnår detta vinner spelet.

Du kan komma överens om hur långt du vill spela, till exempel, till exempel. tills du har scoret 500 poäng eller ett fast antal rundor.

Innan du spelar spelet måste alla dominoer placeras på bordet med sidan (punkterna) nedåt. Om du är 2 spelare drar varje spelare 7 stycken, och om det finns 3 eller 4 att spela spelar varje spelare 5 stycken.

De återstående dominoerna förblir på bordet som en reserv.

Spelarna måste hålla sina egna dominoer gömda och genomföra bitarna på långsidan framför dem på bordet.

Delarna står inför spelaren så att du bara kan se prickarna på dem.

hur spelet startas

för att starta spelet, spelaren med den högsta dubbla domino (dvs samma antal prickar på varje sida om mittlinjen) detta chip nedåt öppet på bordet.

För att ta reda på vem som har det högsta dubbla chipet, fråga en av spelarna de andra: Har någon en dubbel 6? Om någon har det, måste spelaren lägga in det här. Om ingen har det, fortsätter spelaren ber om dubbla marker ner till dubbla 0.

Om ingen spelare har en dubbel pjäs, sätta alla sina spelare pjäser tillbaka på bordet, mixar och drar nya bitar.

När spelet är igång och den första spelaren har öppnat med den högsta dubbeldelen fortsätter resan med klockan till nästa spelare.

Hur man spelar domino

Dominochips placeras i rad på bordet.

Varje spelare lägger i sin tur ner en bit av sin egen till den ena eller den andra änden av raden, så att de två delarna som anligger matcher (dvs har samma antal prickar).

När en spelare lägger ut så att summan av alla slutar är delbar med 5, får de poäng. Alla dubbelbitar placeras över spelet, och båda ändarna räknas med sammanfattningen. Spinnaren kan endast användas för förgrening när båda normala ändarna är förseglade.

Om en spelare inte eller inte vill spela en bit måste han eller hon dra bitar från reservdelarna på bordet tills du får en lämplig bit. Detta placeras sedan på bordet. Spelaren måste sätta de dragna bitarna på handen. Dessa bör inte läggas tillbaka med reservdelar på bordet.

Om det inte finns några marker kvar i reserven måste spelaren lämna sin tur.

För att avsluta spelet

En runda av Domino slutar när en spelare släpper ut sitt sista stycke. Den här spelaren får så många poäng som antalet prickar på de återstående spelarnas bitar.

Spelet slutar också om alla spelare matchar varandra (det vill säga kan inte skriva ett stycke). I det här fallet kommer den spelare som totalt har de minsta punkterna kvar på sina stycken att poäng så många poäng som antalet prickar på de övriga spelarnas övriga delar.

PLAY DOMINO: Det här spelet påskyndar huvudkännedom. Foto: PHOTO: Thinkstock

Spelaren som först placerat alla sina bitar får 10 poäng plus summan av motståndarnas ögon avrundade till närmaste femmer.

(Källor: Wikipedia, Fédération Internationale de Domino (FIDO) och Game Desire Com.)

Se också:

Här är de ord som du behöver i Wordfeud

Här veck Christian ut rum när han behöver dem <999 > Om du har smalare hus, måste du sova uppriktigt

ADVERT

Mest populära