All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att tvätta hus

högtryckspumpar, hissar och modern byggnadsställningar gör det lättare att tvätta även stora byggnader. Alla saker är saker du kan hyra till en relativt rimlig mängd, förutsatt att arbetet är väl planerat.

Skölj först

Innan tvättmedel, huset ska sköljas med rent vatten. Börja alltid längst ner och arbeta uppåt. På så sätt har du alltid full kontroll över hur väl tvättmedlet täcker. Dessutom kan tvålvatten göra märken på husets vägg om det flödar ner panelerna tillsammans med smuts. Efter tio till femton minuter, rengör och spola med slangen eller högtrycksbrickan. Nu börjar du på toppen och arbetar ner. Har huset mycket splittrad panel och sådana nära-svampsporer inuti sprickor, är det rekommenderat att använda en lämplig rengöringsborste på sprickorna före sköljning.

Blanda tvättmedlet med vatten och spraya med en spruta eller sprutspruta. Börja längst ner och arbeta uppåt. Då har du kontroll över hur väl tvättmedlet täcker. Dessutom tvålvatten märken på väggen i huset om det rinner ner panelen tillsammans med smuts. Skölj efter en stund med mat och spola med slangen eller högtrycksbrickan. Nu börjar du på toppen och arbetar ner dig.

Grå väder är bra. Undvik att tvätta i direkt solljus. Om tvålresteret torkar in i yttermanteln, kan väggen bli avskärmad.

© Ifi 2002

ADVERT

Mest populära