All egendom: trädgård, kök, inredning >> Badrum

Att använda Plumbo

myt att Plumbo skador rör inträffade i en period när man använde mjuka rör, så kallade ABS-rör. Dessa hade en speciell gummiblandning som innebar att de inte kunde tolerera Plumbo. De kunde inte bära någon av de så kallade dräneringsöppningarna. Faktum är att det var små som helt tolereras av kemikalier; inte ens citronsyra. Dagens plaströr har dock inga problem med Plumbo eller andra dräneringsöppnare, säger teknisk konsult Ole Larmerud i RørNorge. ABS-röret var ett tag föredraget av rörmokare eftersom det var ett bra rör som fungerade mycket bra i kylan.

- De gamla PVC-rören blev skarpa och tolererade inte särskilt kallt. Därför föredrogs ABS-rören, men det tog inte lång tid innan du var tvungen att slutföra dessa. Sedan väl myt att Plumbo skada rören ligger i det undermedvetna, även om den inte längre har någon grund i verkligheten, sade han.

Kan stängas igen

Men det är inte problematiskt. En annan punkt med att använda dräneringsöppningar är att du kan få en förstyvning i röret. Det kan ses som en betongliknande massa som ligger i röret.

- felaktig operation kan Plumbo pulver petrify och bilda en plugg som kan vara mycket svåra att avlägsna. Plumbopulver är som andra hjälpmedel. Den måste användas på rätt sätt, säger marknadschef Rune Wisted-tors i Krefting AS

- Det är mycket viktigt att du läser instruktionerna och följa den. Detta bör göras med alla produkter du köper. Det är viktigt att du använder mycket kokande vatten enligt anvisningarna på förpackningen. Vid användning måste du lägga till mer kokande vatten än att fylla mer Plumbo. Om du fyller för mycket pulver riskerar du förstyvning i röret, säger han.

- Plumbo-pulver används 25 000 gånger i veckan. Jämfört med hur mycket Plumbo används, får vi väldigt få klagomål. Över ett år får vi mellan fem och sex klagomål. Vi önskar att det var noll, men vi tycker att det här är ett mycket bra nummer för oss, säger Wisted-Thu.


Inga bekymmer

- Det finns inget i mitt sinne som säger att jag inte kan rekommendera människor som använder avloppsöppningar. Å andra sidan, om det är helt hårt, kan du inte använda det här. Då måste det finnas insatser, kanske en rörmokare, säger Larmerud.

- Hade produkterna varit skadliga för hälsan och röret hade knappast sålts i disken i livsmedelsbutiker. Du måste lita på leverantören och följa anvisningarna. Det hade varit dyrt för tillverkaren om produkten förstörde allt på väg, säger Larmerud.

Rörmokaren själva föredrar en annan produkt än Plumbo.

- De flesta rörmokare som jag vet om använder Mudin. Det här är ett ämne som vi anser vara bättre, men det är svårare att få tag på, säger Larmerud.

När avloppsöppnaren arbetar i små rör utvecklas en temperatur på 75 till 82 grader Celsius.Allt som används av plaströr idag kan klara både temperaturen och kemikalierna i Plumbo.

- När sådana produkter inte fungerar måste du omedelbart sluta använda den. Du måste gå in med en insats, och istället för att stava där stopparen är fast ska du spela in från motsatt ände så att du blir av med vad som står fast. Dessutom behöver du använda mycket vatten. Det är bara naturligt att rekommendera att detta görs av en rörmokare, säger Larmerud.


Ägare Marknad

- Kemikalier som används som avloppsöppnare kallas vanligen "Plumbo", även om detta bara är vårt varumärke. Det är något vi måste acceptera eftersom vi har ett starkt varumärke och för att vi på ett sätt "äger" marknaden. Nästan någon har hört talas om de andra produkterna. I juni och augusti genomförde vi en marknadsundersökning. 97 procent av de svarande nämnde Plumbo som deras första samtal på frågor om vilka avloppsöppnare de känner till. Detta trots att det är möjligt att få tag på flera andra produkter, såsom Mudin, Jif och Mr. Muscle. Denna marknadsdominans innebär att vi också måste vara förberedda för och associerade med negativa myter, men nu känner vi att den kommer ifrån, säger Christian Krefting, VD för Krefting AS, familjeföretaget som äger varumärket Plumbo.

"Att få Plumbo i livsmedelsbutikerna var en medveten strategi och nu är Plumbo-namnet 102 år gammalt. Det har också diskuterats för att marknadsföra produkten i de övriga två skandinaviska länderna, men det har eliminerats av den enkla anledningen att Plumbo blir för dyrt. I Danmark och Sverige har de några produkter som vi tycker är dåliga men billiga. Vi tycker att det skulle vara svårt att komma på en dyr produkt och konkurrera på den här marknaden ", säger Rune Wisted-Thu.


Bäst i test

Mudin har traditionellt varit föredragen som rörmokarens dräneringsöppningar. Det bekräftar RørNorge.

- De flesta professionella rörmokare använder som nämnts av Mudin. Detta beror på att vi har erfarenhet att detta åtgärdar saker som Plumbo inte klarar av, även när det är nästan helt förseglat i ett rör. Men du kan inte köpa Mudin i livsmedelsbutiker. Då måste du gå till speciella VVS-butiker ", säger Ole Larmerud.

Krefting AS genomförde 2011 ett test av vätskeavloppsöppnare vid Teknologiska institutet (TI). Här testades Plumbo Heavy Gel mot Mudin, Jif, Mr. Muscle och Propplösare. Enligt TI-testrapporten är Mudin sämre än Heavy Gel, Plumbos flytande variant. Plumbo kom bäst i provet av dessa dräneringsöppningar.


Den här artikeln publicerades första gången den 15 november 2012.

ADVERT

Mest populära

Fem steg måste ta kontroll över ekonomin
För att undvika problem när du hyr eller leasing av bostäder
Trägolv i badrummet?