All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att överleva hedgehog vintern i din trädgård

Hedgehog är skyddad och hotad, och det är därför en skyldighet trädgård ägare att hålla ett öga på det.

Sommar kan vara utmanande för pälsgrisar med torra perioder, brinnande avfall och gift, men vintern presenterar också problem för den lilla krabben.

Hedgehog sover och sparar energi som så många andra djur. Det kommer att äga rum i oktober / november.

  • Hur ska du ta hand om hus och trädgård innan vintern kommer

När igelkott sova vanligt, slår hjärtat ca 147 slag per minut. Men när pinnsvinet sätts, faller hjärtslaget ned ungefär fem gånger i minuten. En djup sovhuggare har långa perioder när den inte andas. Perioderna kan variera i en till två timmar.

När igelkott inte andas under lång tid andas det 40 till 50 gånger om tre till fem minuter innan du tar en längre paus. I fem till sex månader är hedgehog i hej, det kan förlora 25 till 40 procent av sin kroppsvikt, enligt pingvinens vänner i Danmark.

  • Bli av mördarsniglar med igelkottar

Hur du kan hjälpa din igelkotten genom vintern:

  • the Hedgehog är mycket sårbar på vintern, och du kan hjälpa det genom att ge den tillgång till de platser det kan abborre, som skjul eller lekstuga , under staplar eller under pallar.
  • Bladen är bra för trädgården och för igelkottar. Bladen isolerar för kylan och du bör inte ta bort alla löv på hösten. Låt några högar löv ligga i hörnen med skratt, vanligtvis förknippade med till exempel trästackar.
  • Också med skapa en pinnsvinbo med en bräda och en torr liten kavitet, som är täckta med plast, kompost, jord eller liknande.
  • Om igelkotten behöver lite mat i början kan kattrök vara ett alternativ. Men kom ihåg - det lockar katter, hundar och råttor, och igelkotten är inte vänner med någon av dem.
  • Pinnsvinhjelpen i Norge har en räddningstjänst som hjälper igelkottar i nöd. Om igelkotten är skadad eller döende, ring Pillow Aid och få hjälp. Du kan läsa mer på Pinnsvinhjelpens hemsida om hur man hjälper en hedgehog i behov.
  • Var försiktig om du ser en igelkott ligga och sova på en gräsmatta, en väg, en väg diken etc. Detta sker med sjuka djur och / eller djur som inte har lyckats uppnå den vikt de behöver för att överleva vintern naturligtvis i ett hej. Om du hittar en igelkott som ligger så här måste den omedelbart tas inomhus.

Få mer smarta tips - anmäla dig till vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära