All egendom: trädgård, kök, inredning >> Innan Du Börjar

För att spara färg

- Färgen måste förvaras i helt täta lådor, spännen eller glaset. Om inte, torka ut det. En smart tips är att hälla färgen i en jamburk med lock. Kom ihåg att märka klart med färgkod, typ av färg och när du använde den senast, säger Chresten Nielsen, målarchef och teknisk chef hos Beckers.

Måste ha plusser

Återstoden från färgprojekt kan överleva i ett tätt område om det är frostfritt.

Nielsen har måttfärgat i sin egen butik i upp till två år. Hållbarheten beror också på temperaturen i rummet.

- Se till att rummet har plusser. En källare monter eller uppvärmd garage är bra. En oöppnad låda från affären tror jag kommer att hålla i många år, så länge det står i stabila temperaturer, säger han.

- Vattentäta målar är bortskämda med kallt, tillägger Truls Rosenvinge på Flügger.

Extra spänne

Se till att lacken är helt förseglad innan du tar bort färgen. Om inte kan det torka ut.

Jan Frode Maurice ansvarar för blandningssystemen för Nordsjön. Han har just målat färg från sommarens färgprojekt i stugan.

- gillar mig Gå till din målare och be om extra lådor. Sedan över färgposterna och se till att lådan är helt tätt. Det varar i minst ett år, säger han.

Farligt avfall

Om du inte har förvaringsutrymme måste du slänga färgen på annat sätt.

- Om det finns flytande färg kvar i färgen måste du leverera till din närmaste miljöstation. Då är det farligt avfall, säger Maurice.

Verktyg

- Tvätta borstar och rulla i penselborste och placera dem i förvaringsboxen tillsammans med färgposter. Då har du verktyg som kan användas igen, säger Truls Rosenvinge.

Verktyget ska också rengöras så att det kan användas flera gånger.

ADVERT

Mest populära