All egendom: trädgård, kök, inredning >> Husdjur

Så att du får din hund att sluta skälla

6 olika metoder för att begränsa dess skälla

hund skäller, och det är normalt. Men om hunden böjer konstant under en lång tid, är det förmodligen en signal att något inte är som det borde. Därför gör du både din hund och dig själv en tjänst genom att lära dig att begränsa skällning.

Att få en hund att göra mindre kan vara en lång och något komplicerad process. Men om du lägger in några strategiska och inte minst patientansträngningar är det absolut möjligt!

Nedan presenterar vi sex olika metoder som du kan använda om din hund skäller mycket. Det bästa resultatet är oftast om du kombinerar flera av metoderna samtidigt.

  • PS! Gå med i vår facebook-grupp Vi med hund och katt1. Ta hand om temperamentet!

I ett hushåll, är det viktigt att du och resten av familjemedlemmarna har möjlighet att hävda dig att flockledare inför hund. Det är viktigt att du håller dig lugn när du korrigerar din hunds beteende.

Hundar har problem att lyda chefer som är oavsiktliga - undvik därför att tappa tålamod. Om du visar frustration ute, gör hunden detsamma. Var noga med att alltid arbeta lugnt och balanserat när du odlar din hund.

Läs också:

Handy fad byggd sängsäng för prinsessan (3)

När Tuva Marie (3) behövde en ny säng skulle fadern göra en säng utan vanligt. Sedan byggde han en två våningar prinsessa säng med trappa och balkong för ...

2. Ta bort orsaken till hundens skällning

Ta reda på varför och när hunden börjar göra. Barkning det på förbipasserande utanför fönstret, kan du antingen dra i gardinerna eller ta hunden in i ett annat rum. Om din hund skäller på främlingar när det är ute i trädgården eller på gården, kan du med fördel ta med den in i huset direkt när skällande inträffar.

  • För att passa din hund i vinterkall

3. Ignorera hunden när den gör det

Ge inte din hund uppmärksamhet när den gör det. Hunden kan känna din uppmärksamhet som en belöning. Tala inte med det, rör det eller titta på det. Belöna hunden med en behandling när den slutar sluta skälla.

Denna metod kräver både tålamod och konsistens. Om din hund skäller i en timme, och du slutligen ge efter för din uppmärksamhet, kan det hålla på i en och en halv timme nästa gång. Det har faktiskt uppfattat att du så småningom kommer att göra som det kommer så länge det inte barkar av.

4. Få din hund att förbruka energi på något annat än att skälla

Det är ofta att en hund skäller mycket, vittnar om att den har massor av outnyttjad energi i lager. Det kan till exempel inte vara tillräckligt för motion. Ge du hunden en bra promenad dagligen?

Läs också:

Varför du ska gå med katten

Det finns inte så många människor som gör det, men det är egentligen en bra idé att gå med katten. Och katten, det kommer definitivt att uppskatta det!

  • Därför behöver din hund motion.

Du kan öka din hunds energiförbrukning, till exempel att lära sig att springa bredvid cykling eller klättra hunden i utmanande terräng. Du kan också börja träna agility eller bota med hunden.

5. Lär hunden att stänga av kommando

Lär din hund två olika kommandon: 1. Att vara tyst. 2. Att göra

Det kan tyckas lite ologiskt, men den här metoden är på väg att börja lära din hund på kommando. Ge din hund kommandot "ge ljud" (eller ett annat ord) och låt hunden skälla några gånger. Låt sedan hunden få en behandling. Upprepa proceduren tills den har lärt sig att barka på kommandot "ge ljud".

Efteråt kan du gå över för att lära hunden kommandot "tyst". Hitta några lugna omgivningar utan distraheringar. Ge kommandot "ge ljud". När hunden börjar barka, säg "tyst" och lägg en godis framför hundens näsa. Ge hundens frid när det är tyst och låt det bli bra.

Läs också:

Det betyder hundens kroppsspråk

Hundar "pratar" med kroppen. Så om du vill förstå din hund, bör du följa sitt kroppsspråk. Här hittar du en översikt över några av de viktigaste ...

6. Kontakta en hundtrainer

Har du testat alla metoder utan framgång? Då kanske du vill kontakta en hundtränare med övning i beteendomsutbildning. Du är skyldig både för din hund och inte minst för dig själv. Hundar som gör är en belastning för både dig och din familj - och inte minst för hunden själv.

Källa: Humanesociety. com

Vill du ha mer tips till hunden? Prenumerera på vårt nyhetsbrev här!

ADVERT

Mest populära