All egendom: trädgård, kök, inredning >> Uppdatering

Hur sparkle väggen

Fler och fler människor vill ha ut ta bort väggar och du vill ta bort avtagaren. Vägen är dock inte alltid så lätt.

Det finns olika sätt att gnista väggen, och det är inte lätt att veta vilken metod som ska användas i de olika fallen. Vi har frågat målaren om var man ska använda hälsopark, berg-och dalbanan och väggförnyaren.

- Fossilmassor finns i flera sorter anpassade till olika ytor, förklarar målare Rune Fonder i Buer Group.

Det är viktigt att välja rätt gnista på rätt yta. Rullrulle är en form av hälsopark, som är lätt och tunn i konsistens, och därför lätt att applicera. Väggrenoveringar kan användas som ett alternativ till vårdcentral, eventuellt i kombination med gnista.

Läs också: Hur sparkler du gips

Förberedelser och följ

- Se till att basen är ordentligt fast - riva av allt som är löst

- Bakgrund och ytor målade med glänsande färg, primas med olja primer eller häftning före mousserande. Ta bort eventuella fiberavlägsnande.

- Ta bort allt damm och smuts.

- Basic all spark styrytor Övermålnings

(ifi Com.)

Olika metoder för gnistan vägg

Helspark Ling är ett bra sätt för att återställa väggar med grovt mönstrade glasfiber gasväv, vevtapet eller gips på. Väggrengörare är en alternativ produkt för sjukvård, som är limmade direkt på väggen.

Malermester Fonders översikt över metoder:

Grova kvadrater: Används där det finns stora ojämnheter eller hål i väggen. Denna gnista fyller mer och används för första gången. Här bör det tas hand om att undvika för tjocka lager.

Medium kicker: En lätt spark som också är den vanligaste. Den kan användas för fogar och färgning av gipsskivor och andra byggbrädor för inomhusbruk i torra rum. Kan även användas för gnistrande av gips och betong, eller som ett andra steg över grov pergament.

Finsparkel: Används när man lägger en finare struktur och en jämnare yta. Kan användas som ett andra steg över mellanklass för att göra en fin finish.

Roller Killer: Är en lätt och finkornig massa som är lättare att applicera. Används på glasfiber eller väv och är en snabb och effektiv metod. Du kan måla direkt eller använda med en trasa.

Gipskartong: Används för stänk och färgning på gipsskivor och andra byggbrädor. Den kan även användas för gnistrande av gips och betong.

Wall förnyar: kan lätt användas om att tapetsera väggen efteråt, men enligt målarmästare är inte lämplig direkt på glasfiberscrim. Sådan valsning ger inte en helt plan yta. Eventuellt kan du gnista väggen lätt innan du sätter på väggen.

Läs även: Guide till hur man tapetsera

Olika metoder för helspark Ling

Efter påfyllnings klart är det klokt att titta på olika metoder för att applicera spackel.

BRANDSMARKNADNING: För bred barkning, använd en stor stålbroom för applicering av kvastkvarn. Samma verktyg används för att smidas ut. För dem som är, är det det snabbaste och bästa sättet att gnista en vägg på. Foto: PHOTO: Jan Larsen

Bredsparkling: Detta kan vara den snabbaste och bästa metoden för alla som kan. För en nybörjare kan det vara utmanande att få ett jämnt lager av gnista. För bredstegning applicera gnistrande massan med en bred stålpellets och smidig med samma verktyg. Den kan vara upp till 40 cm bred, men har mindre verktyg tillgängliga för smala krokar och kryckor. Arbeta diagonalt över väggen och starta antingen upp i taket eller på golvet, säger ifi. nr.

SKÄRMMÄRKNING: Effektiv på glasfiberdukar som är ordentligt fastsatta på väggen. Foto: PHOTO: Jan Larsen / Nordsjø

Skrapning: Kan användas om du har ett glasfiberband som är ordentligt fastsatt på väggen. Skrotbarkning kan användas i kombination med en mjuk vävnad med fransande egenskaper. Det är en snabb metod som använder mindre massa massa än vanligt vård. Vid första gången applicera massan på ett normalt tjockt lager och glatt ut. Efter andra läsning skrapas massan hårt. Därför namnet skriver Ifi. nej

RULLESPARKEL: Här används en lätt och finkornig massa och rullanvändningen gör det lättare att ge gnistan en jämn fördelning över väggen. Foto: PHOTO: Eric Johannessen Ifi

Vattenkokare: Applicera med färgrulle. Mousserande massa är fint kornad och den rullande applikationen gör det lättare att ge gnistan en jämn fördelning. Glitteren dras av med en bred stålstans. Geir Andor Andersen från Jotun rekommenderar att mönstret läggs på marken för första gången. För andra gången träning, ska du luta den andra vägen snett. Detta ger det släta resultatet. Rullkit kan också användas med en trasa.

ADVERT

Mest populära