All egendom: trädgård, kök, inredning >> Interiör

Så här sår du

->

Du behöver verkligen ingen annan sak än nöjet att göra det. En bra början är att lägga några frön på en våt pappershandduk i en syltburk och sätt på locket. Efter ett tag kommer du att märka några konstiga tecken i glaset. Det finns frön med båda rötterna och början på löv. Sanningen är riktigt småplantor, men de måste komma till marken för att växa på allvar. När du får blod på dina tänder är det dags att lära sig lite franskt språk för att förstå kataloger och fröpåse som du snart kommer i kontakt med. Och så har du öppnat en oändlig frönsorter som växer i växter som växer upp. Det finns mycket enkla metoder att se, och dessutom säljs den färdiga uppsättningen som innehåller allt du behöver från frön, torvbriketter och lockbox med lock. Men det vanligaste sättet att titta på enkla kvadratiska plastkrukor i brickor är fortfarande effektivt.

Det här är vad du behöver:

Läs också:

Utomhusfärgalternativ

Vad bör betonas när man väljer hemmets yttre färg? Förutom din egen smak och komfort påverkas din närmaste omgivning.

Ryllik & Vinrute Vinvägen är väldigt vacker, men kan fylla hela trädgården. Det finns många plantor på våren. Ryllik frodas också, men färgerna försvinner gradvis. Det sprider dock aktivt med rötterna också.

1. Gamla keramik

Men om det inte grävas i sand, praktiskt taget upp till kanten blir det svårt att hålla fukt på och fröerna är mer benägna att torka ut.

2. Plastkrukor

Läs också:

Rosor, en prinsessa värdig

Rosor är förstahandsvalet när många av livets stora händelser ska markeras. De är vackra alla tillsammans - och några är en prinsessa värdig.

De vanliga plastkrukorna är lämpliga. Och det borde vara fyrkantigt! Då kan platsen användas bättre, och fler krukor kan placeras på samma yta. Runda krukor kräver självklart mer utrymme. Ljuskrukor är bättre än svarta, vilket blir mycket varmt i solskenet.

3. Saxar

En solid sax är oumbärlig och inte bara när du sår. Bland annat måste krukor trimmas för att förhindra skador på rötterna. Och ibland behöver du en bit ståltråd. Låt inte frestas att skära av den med rosaxeln, som kommer att förstöras. En robust sax är bättre.

Läs också:

Romantisk nostalgi med pelargoner

Romantisk nostalgi efterfrågas som aldrig förr, och pelargoner är växt som gör hela skillnaden.

4. Torvbriketter

Den lilla platta tabletten läggs i ljummet vatten och efter ett tag har det blivit en smörjd jordklot som hålls av ett nät. Briket är särskilt lämpligt för växter som såddas individuellt. Jag sår alltid pelar gonier i dem.

Fjäril Blå Skabiosa Scabiosa är beta-gende när den blommar i lysande lavendelblå i perioden juli till september.Frön ser nästan inte ut som frön, men när de lätt flyr från mittenkronan är de mogna att samla.

5. Plant Stick

Jag vet inte om det är rätt uttryck eftersom vi sällan använder dem. De är mycket vanliga i England, och det var där jag köpte min. Jag använder pinnen för att göra hål för större frön. Den koniska änden gör ett bra "hål". Växtpenningen är också lämplig för plantering.

6. Penna

Men det är lika bra att göra hål i marken för frön med en bollpenn eller en tunn pinne.

7. Torvpotter

Rötterna tränger in i krukväggen och skadas inte av planteringen. Krukan är grävd i marken. För att inte torka ut snabbt måste krukans kant täckas med jord. Det finns också i ett hårdare material som kan användas flera gånger. De kan komposteras som krukor av kartong.

8. Papperskrukor

Detta är det enklaste av alla krukor. Den är gjord av kasserade tidningar, men sedan har rötterna blivit så kraftfulla att de håller jorden tillsammans under plantering.

9. Pappersbandremsor

Tidningen är skuren i 9-10 cm breda remsor, så länge pappret är brett. En remsa används för varje kruka. Om du vill ha potten mer solid, vik en kant på ca 1 cm längst upp.

Solros Den aktuella örtypen av den överraskande, självfröna växten. Poppar ofta upp under fågelbrädet, där fröna har fallit, men också på andra ställen där fåglarna har fört dem och senare glömt dem.

10. Papperskrukhållare

Det är möjligt att rulla pappersremsan runt, till exempel en läskflaska och hålla den ihop med tejp i botten, men potten är utformad för att göra papperspottar och gör jobbet enklare. Rull pappersremsan runt den, vik botten, håll toppen och rotera när du trycker ner urtaget i bottenplattan.

11. Sandpapper

Vanligt sandpapper används för att gnugga hårda skalade frön.

12. Jordnära

Något att kasta mindre mängder mark med är användbart att ha. Jag är väldigt glad att använda denna handgjorda sliver köpt i Afrika.

13. Taggar

Använd plast oavsett hur söta trädetiketter är, men de roterar och texten är sämre. Plast finns i många färger.

14. Penna för etiketter

Efter många försök med andra skrivverktyg är Pencil den enda jag vill använda.

15. Torvbriketter med växter

Växten Geranium Maderense tolererar inte vintern här. Den trivs i briketten i den uppvärmda delen av växthuset på vintern.

16. Tallrik för sojabönor

Vacker tallrik i cederträ för att klappa sojorden med. Köpt eftersom det är vackert. Den har en fyrkantig tallrik. Om alla fröna sås så djupt, kan du, men kanske kanske, vänta på att alla fröna kommer att groa samtidigt.

17. Spridare

Två skruvmejslar för plastflaskan. Används för vattenfrön och plantor.

18. Doorslag

I köket finns några verktyg som också är användbara i trädgården eller växthuset. Dörrskiktet passar snyggt för att sälja eller hellre smutsa jorden med tvålfrön med mycket små frön.Det kommer bara att vara ett ljust strö över de små.

19. Pärlor

Min favorit eftersom den är vacker och är väl i handen. Tillverkad av rostfritt stål och försedd med olika bredder i de två ändarna. Med denna enkla form är det lätt att lyfta de små plantorna när jag snurrar. Axeln av en liten tesked kan också användas för detta arbete.

Här får du tag i frön:

sommarblommor och grönsaker:

Bröderna Nelson Seeds A / S, tel: 55 17 61 60

Brummundal Seeds tel: 62 33 23 90

www. trädgård njutning. com

Blommor och grönsaker:

Chilternfrön www. chilternseeds. co. uk och www. scotts. com

ADVERT

Mest populära