All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

För att säkerställa din semester

Sommaren är högsäsong för fotografier av isinnsmurte barn ansikten, vackra vyer och andra glada semesterminnen. Men vad gör du med alla minnen när sommaren är över?

Innan vi hade fotoalbum, men nu när bilderna på displayen i Facebook eller från en mapp på datorn, är det viktigt att ha ett system för att säkerhetskopiera viktiga ögonblick i livet.

Spara flera platser

Även om du överför alla bildfiler till din dator är du inte säker. En hårddisk kan bryta och en bärbar dator kan bli stulen. Det säkraste är att ha alla bilder på två ställen - en på maskinen och en extern.

Du kan till exempel använda en extern hårddisk för att säkerhetskopiera alla viktiga filer. Dessa blir billigare och vi rekommenderar regelbundet att ta kopior av dina bilder och lagra hårddisken i ett eldfastt skåp.

Det enklaste är dock att använda en så kallad inspelningstjänst, där du kan ta autobackup av bilder till serverns servrar.

Fler och fler bilder tagna med telefonen, och ett enkelt sätt att överföra dessa spontana skott är att lämna dem laddade upp till f. Ex Dropbox eller SkyDrive varje gång du är i närheten av en WiFi-nätverk.

Läs också:

Effektiva tips för renare inomhusluft

Enkla åtgärder kan ge dig friskare luft inomhus. Kolla vår lista och se om du kan göra bättre inomhusklimatsval för dig och dina.

En fotograferingstjänst är också bekväm eftersom den fungerar på flera plattformar - du kan komma åt dina foton från vilken dator som helst, eller via din mobil eller surfplatta.

Fotograferingstjänsterna är många, och det är lätt för dig att använda en leverantör som du redan använder för något annat. Om du har ett Gmail-konto får du automatiskt 15 GB lagringsutrymme på Google Drive.

Telenor ger sina kunder gratis lagring i My Sky-tjänsten med inköpet - hur mycket utrymme beror på din prenumeration.

Många Mac-användare svär på iCloud, medan norska Jottacloud värderar högt på både integritet och pris.

  • Få erbjudanden på bredband från flera aktörer (kommersiell länk)

Få mer utrymme

När du har valt en molntjänst, kommer du vanligtvis få lite gratis lagringsutrymme. Men om du har många bilder går du ut ur rymden snabbare än du föreställer dig.

Du kan köpa flera gigabyte för en ganska låg månadsavgift, eller så kan du "tjäna" mer utrymme på servern, till exempel för att värva vänner eller ansluta till ditt konto upp till Facebook.

Läs också:

7 bra grillar i alla prisklasser

Letar du efter en ny grill? Här är sju spännande alternativ i olika prisklasser.

Med många tjänster kan du också enkelt dela dina foton med vänner och bekanta - utan att behöva logga in på samma fotograferingstjänst.

Med Dropbox kan du till exempel e-posta en länk till en av dina fotomapper, så din mormor kan se dina semesterbilder från din egen dator!

Ett utbud av tjänster

(Alla priser är per månad)

Dropbox: 2 GB gratis, mer om du besöker vänner. 100 GB lagringsutrymme kostar $ 60.

Se också:

bottenvåningen på Vattenfall Farm

Anders Haneborg är för närvarande ägare av fastigheten Fossum Farm i Aurskog Høland kommun. Huvudbyggnaden ligger vid ca. nio hundra kvadratmeter, uppdelat i två fulla ...

Google Drive: Ger dig 15 GB gratis - du måste ha ett gmail-konto. 100GB extrakostnad $ 12.99

Apples iCloud: 5GB gratis vid registrering. Uppgradering till 50GB kostar $ 60.

Telenor My Sky: 5-75 GB ingår, beroende på din prenumeration.

Jotta Cloud: 5GB ingår. Du kan köpa obegränsat lagringsutrymme för $ 49.

Få Säkert: Du får 5 GB på ditt köp om du har bredband från Get. Obegränsad lagring kostar $ 49.

Microsoft OneDrive: 7GB ingår i uppstarten, och du kan få vänner att få mer utrymme. 100 GB extrautrymme kostar 25 dollar.

ADVERT

Mest populära