All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Hur säker bostad med larm

Många tror först och främst på säkerhet, men det är inte det enda du ska skydda ditt hem från när huset är tomt i flera dagar. Här ger vi dig en översikt över hur du tryggar boende med olika typer av larm.

Inbrottslarm

De flesta som väljer att installera bostadsalarm gör det för att skydda sig mot inbrott. Här är rörelsedetektorerna i hemmet som ser till att larmet går om någon rör sig i hemmet när larmet är på.

En högt siren bör skrämma alla tjuvar på flykt. Samtidigt skickas ett meddelande till växeln vid larmföretag som sedan kommer att komma i kontakt för att fråga om orsaken till vakterna att förvränga hem. Försäkringen att veta att någon hemma passar när du är borta kan vara bra att ha när du är miles away.

Läs mer om hur du skyddar ditt hem från inbrott.

Shell Fuse

Shell Fuse ansåg inbrott försäkring, men är ofta föremål för ytterligare åtgärder larmbolagens baspaket.

Stöldskydd skyddar byggstenen eller fasaden i form av magneter och sensorer på dörrar och fönster. Detta är med andra ord en utvändig säkring av bostaden, vilket säkerställer att du anmäls redan innan ett inbrott har gått in i bostaden.

Läs också:

Skydda huset mot inbrott

På sommaren är inbrottet största. Magnus Haldorsen från Gjensidige ger bra råd om hur man förhindrar inbrott i hemmet.

Felaktiga varningar när någon försöker bryta sig in.

Du bör dock vara medveten om att tjuvarna blir alltmer fria, och det räcker inte att bara säkra bottenvåningen. Det är inte ovanligt för inbrott att komma in i hem med larm genom osäkrade fönster i andra våningen. Bör du först ha skydd, se till att alla fönster i hemmet är säkrade, även de på högre våningar.

Brandlarm

Du måste naturligtvis ha rökdetektorer i ditt hem, så att du så snabbt som möjligt bli medveten om eld och rök. Det är inte bara en viktig säkerhetsåtgärd, det krävs också enligt lag.

Med en detektor kan ett larmcentral varnas till brandverket när larmet släcks, även när du är borta.

Läs också:

Expansion i stil

Den tidlösa en våningar förlängning innehåller familj plats och är estetiskt samman med resten av huset och lägenheten på andra våningen med en glasso ...

Men det hjälper lite om Larmet går in i hemmet när du är på stranden i södra Europa. Om du har en rökdetektor ansluten till ett larmföretag, kommer operatören emellertid att få ett meddelande på sin datorskärm om larmet går in i ditt hem. Således kan de snabbt skicka ut en säkerhetsvakt eller varna brandkåren och se till att de går ut i eld och rökutveckling.

Vattenalarm

Det finns flera typer av undernäring på marknaden. Vissa människor varnar dig lokalt, andra kan du ansluta till larmsystemet för att varna larmcentralen när en läcka uppstår. Det senare är kanske bäst om du vill säkra dig själv för längre frånvaro hemifrån.

Men det finns andra alternativ till detta. Det enklaste är förstås att stänga av huvudkranen innan du reser. Det kan vara ett försök att stänga det några dagar innan du reser. Det är inte säkert du kan göra det. Läs mer om detta i artikeln Har du glömt en stopur.

Ibland är det inte möjligt att stänga huvudkranen av praktiska skäl, till exempel, eftersom grannen kommer att bevattna växter medan du är borta. Då kan en vattenstoppventil hindra dig från att komma hem till vattenläckage och större förstörelse. Läs mer om detta i artikeln Stopp läcker innan du ser dem.

Glöm inte att boendet inte är det enda du bör se innan du reser på semester. För att säkerställa att bilen och cykel från stöld

Se också:

Den öppna spisen var kökets brännpunkt

kök till Pauline var dubbelt så stor efter att hon bröt ner muren mellan kök och matsal - och den nya branden plötsligt bostäder nytt midtpu ...

ADVERT

Mest populära