All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Så sparar hopplös lack

Om du inte behandla och ta hand om färgen på bilen, kommer det sakta att blekna bort under brutala UV-strålar från solen, salt och kemikalier från hårda vintrar och uttorkning av tvätt i tvättstugor. Du kommer så småningom att få en "trasig" färg, som kommer att se enhetligt tråkig, eller har stora fläckar med matt yta, som nästan ser ut som färgen skalar. Detta kallas ofta oxidation.

Vi ser särskilt starka ut i ljusa färger som röd, blå och grön. Oxygenation, i många fall, kan repareras till en viss punkt beroende helt och hållet på lack och clearing typ, kvalitet och skick. Men det kan räddas. Följ bara punkterna nedan och läs mer om fallet i Auto-filen som finns i hyllorna nu.

1. Tvätta bilen noggrant.

2. Ge din bil en ordentlig behandling med Clay bar, så att du kan ta bort all ytförorening och "döda" färgrester.

3. Lägg till Autoglym Paint Renovator till en kudde.

4. Baka mittbrunnen in i banan.

5. Ta ett och ett fält vid en tidpunkt på ca. 60 x 60 cm. Använd rätt rörelser (inte cirkel) i samma riktning som bilens längd. Jobb med måttligt tryck tills du uppnår önskat resultat. Lägg till läkemedlet efter behov och arbeta systematiskt runt hela bilen.

8. Torka av alla kemikalier med en bra mikrofiberduk för färg.

9. Applicera ett poler med en finare slipningseffekt (t.ex. Autoglym Super Resin Polish eller Menzerna SF 4000). Vi gör detta för att få bättre glans.

10. Slutligen sluta med ett bra skydd. Vi lägger här på Autoglym Extra Gloss Protection. Du kan också välja ett bra vax eller förseglare.

11. Torka slutligen av överskottet med en bra mikrofiberduk för färg.

12. Du tar alltid vattentestet efter polering av bilen som en bekräftelse på det bra jobb du har gjort.

Tips: Använd också ett sätt att hämta den ursprungliga färgen på alla plastdetaljer, samt få en nästan "ny" bil.

ADVERT

Mest populära