All egendom: trädgård, kök, inredning >> Klar

För att ge nytt liv åt trötta Windows

I skolan vi lärt oss om kapillärkraften, och många av oss undrade vilken nytta vi har av det. Möjliga våra hus hade varit bättre i dag om vi hade följt en lite bättre i klassen, är det tyvärr mycket skada på huset som kan hänföras till detta fenomen.

När färgen bryts som det här fönstret dras vatten i träets ände så det expanderar. Utan behandling verkar den öppna ändväggen nästan som ritpapper och fortsätter att suga i vatten och få fönstret att få en kortare livslängd än väntat.

Detta är en fabriksmålad fönster med en mycket tunn original färgfilmen, men samma sak händer med alla fönster som är kvar utan adekvat underhåll under lång tid. Vi rådfrågade Per Lund Nielsen, Malmester och teknisk chef hos Scanox för råd om hur man reparerar skadan. Och han tröstar att det finns råd och bra kan vara när du följer receptet.

Windows med färg i ordning är utan tvekan bättre!

Expert Recept:

Kom ihåg att inkludera undersidan. Det finns mycket synd här.

  1. Börja skrapa all lös färg. Se till att du har skarpa blad till skrapan, vilket gör jobbet enklare.
  2. Tvätta och skölj sedan fönstren. Ofta löses det lite mer färg nu.
  3. Kom ihåg att öppna fönstret och ta med undersidan. Det finns mycket synd här.
  4. När fönstren är torra, mala övergången mellan fast färg och barent ved lätt med slipnings- eller slippapper.
  5. checkpoint. Har du lurat? Det betalar inte för bra förberedelse är förutsättningen för ett långsiktigt resultat.
  6. Bart träverk bygger på en impregnering grund. Gärna ge din sista match en extra omgång.
  7. Fleece mall över bete. Applicera sedan två lackfärg. Med två lager blir färgfilmen så tjock att den håller i många år än en tunn.
  8. Känn dig fri att kittla kattungen om den är missfärgad och ful. Om stormkrokarna och upphängningen har blivit fula kan de också målas.

Rostiga häftklamrar och skruvar

Rostiga häftklamrar och skruvar färgade med metallprimmer före överdragning. Tänk dig att lägga till en tvådelad primer för att få en bra film, för att förhindra rost från att missfärga färgen.

Lag att skryta

- Tyvärr finns det inget recept för direkt, snabbt och enkelt i det här fallet, men genom att ta jobbet steg för steg och gör det rätt kommer dina fönster får mycket längre livslängd och resultatet så bra att det märks. Det kan till och med skryta av dig själv och njuta av resultatet, säger experter Per Lund Nielsen.

ADVERT

Mest populära