All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur man reparerar garagegolvet

- Det finns många sätt att åtgärda betonggolv; några bra och lite mindre bra. Vi har en vi vet fungerar, säger Per Olav Ophus, VD för Epoxy Grossist. Han skisserar följande trestegsprocess:

1

- Tvätta golvet så att alla lösa partiklar, oljeprodukter, saltrester och liknande är borta. Det här är den viktigaste delen av jobbet! Vi säljer konkreta rengöringsmedel som blandar med vatten och applicerar antingen med en sprutpistol eller en liten sprayflaska av den typ som används för växter. Se till att hela golvet blir blött och vänta i några minuter. När det börjar torka i sköldarna, borsta lätt med en piasavakost - reaktivera den aktiva ingrediensen. Därefter skylder du bra med vatten. Stoppa inte innan sköljvattnet är helt rent! Då måste golvet torka, under ideala förhållanden i 24 timmar.

2

- Om det har gått så långt att det finns gropar i golvet, ska dessa utjämnas med en cementpolymerblandning. Om du har en väldigt stor krater med hjul är sannolikheten att saltet har gjort så mycket skada som du måste spika upp och gjuta igen, men med mindre oregelbundenhet fungerar vår cementpolymerblandning bra. Den består av namnet cementcement och ett bindemedel som gör massan stark och flexibel. Om du inte har hål att försegla, hoppar du självklart över den här delen. Därefter slipade du golvet med vår vattenbaserade epoxi, som fäster mycket bra på både betong och andra ytor. Vänta sedan i mer än 24 timmar, men mindre än 48.

3

- Lägg till en topplack av lösningsmedelsfri epoxi med hundra procent fast material. Det är viktigt att du gör det inom rätt tidsintervall efter graderingen för de olika lagen som passar ihop. Det är också viktigt att använda epoxi med hundra procent av torrsubstansen, så du får en 100 procent vattentät yta som tål salt och olja. Om du använder epoxi med bara femtio procent fast substans, är resten lösningsmedel som försvinner.

Även om epoxi är stark måste den nya golvet bibehållas, säger Ophus: "Om du inte kostar sand, salt och liknande som din bil kommer in i garaget kommer du att ha ett slitage på golvets överdel som hjälper att förkorta sitt liv. Ophus uppskattar att materialkostnaden för detta jobb i ett garage på ca. 50 kvadratmeter kommer att vara ca 4 500 kronor.

Denna artikel publicerades först i House & Property nr 3-2011

ADVERT

Mest populära