All egendom: trädgård, kök, inredning >> Miscellanea

Att hyra stugan

->

- Om du bara hyr stuga fyra veckor på sommaren, är det inga problem att ta jobbet själv, säger Grete Gender, chef för Novasol, ett företag som hyr ut semesterbostäder över stora delar av Europa.

Då kan du helt enkelt lägga in en annons på webbplatser som hittar. nej eller sektion. nr.

- Men om du planerar att hyra ut i större skala kommer du att nå fler användare genom att använda ett företag än att bara placera det online. Novasol når till exempel 21 länder, så uthyrningen är inte koncentrerad enbart på den norska semestern. Vår trafik är stabil och bra från början av maj till september, liksom semesterperioden vid jul och påsk. Med ett företag har du också en stark spelare på baksidan, säger Sexe.

Om du vill använda ett hyreskontor, bör du först tänka på hur mycket du vill hyra hytten och hur mycket vill du spendera det själv. Till exempel kräver Novasol minst 10 veckor att hyras. Åtminstone måste några av dem vara bland de populära veckorna under högsäsong.

- Husägaren får månatliga rapporter om vilka bokningar som finns tillgängliga. Husägare kan också få tillgång till webbsidorna och få aktuell information om nya bokningar, samt boka boende för egen användning, säger Sexe.

Ett företag som Novasol tar 38% av hyresintäkterna. Det täcker alla kostnader, inklusive marknadsföring.

- Vi rekommenderar en hyreskostnad baserat på vår erfarenhet av vad som behövs för att få mest uthyrning, men husägare har det sista ordet. Priset kan också justeras årligen.

- Har du en bra hus, ett bra läge, nära till större vägar in Norge, och dessutom kan ha en båt kan du hyra ut huset, har du stora chanser att få hyra fritidshus, tror Sexe .

ADVERT

Mest populära