All egendom: trädgård, kök, inredning >> Hus

Hur tar man bort röda vinfläckar?

Det finns få saker som är så tråkig som lera (eller få spillts) vin på kläder eller armaturer på festen. Vad gör du? Du får inte sprinkla salt, vi har nu lärt oss att det inte fungerar.

Frenetisk torkning med tvål och tyg kan inte vara en bra idé eftersom det ofta bara gör ont värre - och lite större.

Produkten Wineaway lagar "effektivt ta bort röda vin fläckar", och skriver på förpackningen att det är "en märklig produkt som är utformad för att ta bort röda vin fläckar på tyger och mattor."

Vi har testat om det fungerar lika uppseendeväckande som det lovar.

På flaskan står det att man ska spraya direkt på fläcken och låt stå i 1-3 minuter - och om fläcken inte har försvunnit, tvätta plagget som vanligt.

Det betyder därför att fläcken ska försvinna inom 1-3 minuter. Vi skulle testa om vi kunde fortsätta festen i samma skjorta efter att ha spillts av en klumpig kollega.

I videon nedan kan du se hur det gick:

Tillverkaren av den här sprayen lovar att det kommer att orsaka att färgning försvinner inom 1-3 minuter. Vi var tvungna att testa.

Upplagt av DinSide. com den 30 November 2015

Läs också: Vi har lagt Vanish 'spot-garanti på prov

Poor som lindring mot fläckar

För dem som inte har möjlighet att se videon, kan vi avslöja resultatet här: Det gick dåligt.

Vi sprayade på fläcken och väntade - och tyvärr spillde inte bara vin, men också kaffe på skjortan. Vi sprayade Wine Away på båda platserna.

Kaffepotten växte. Vinfläcken var blå. Fläckarna blev svagare. Men de blev inte vilse. Lösningen var att byta skjorta.

FÖRE: En klumpig kollega har spillt på en festskjorta. Vad gör du nu? Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Visa mer EFTER: Ja, fläckarna är svagare, men inte borta. Foto: OLE PETTER BAUGERØD STOKKE Visa mer

Det var omedelbar effekt.

Slutsats # 1: Nej, du kan inte spruta Wine Away och fortsätta festen i tron ​​att fläcken försvinner. Det gör det inte. Hur som helst, det spelade ingen roll för oss.

LÄS OCKSÅ: Så här tar du bort fläckarna

Hur är det med dagen efter?

Vad sägs om vinfläckar som sover över natten och har återvunnit sig? Eller du behöver bara vänta några timmar innan du tvättar:

Kanske Wine Away fungerar som en fläckborttagare i samband med tvätt?

För att ha något att jämföra med, vi testade den mot andra fläckborttagningsmetoder:

Vi har upptäckt och behandlas vinflekker med Vanish pulver, skrock varm mjölk och vin bort. Dessutom har vi en trasa med obehandlad fläck - som bara får en runda i tvättmaskinen med vanligt tvättpulver.

Slutsats # 2: Nej, Vin Away fungerar inte bättre än andra fläckborttagningsmetoder, det fungerar ännu sämre än Vanish stain removal powder.

FLEKKTEST: Vi har 5 ml rödvin på fyra identiska spenar från en T-shirt och har behandlat fläckarna med: Vanishpulver blandat i kokande vatten och färgat på plats. Uppvärmd mjölk - som är en kärngänga. Och vin borta. Dessutom har vi en bit som vi inte har behandlat, som bara har fått en vanlig tvätt. Alla fläckar har varit i fyra timmar innan vi började färgning. Foto: KRISTIN SØRDAL Visa mer

Men, rätt borde ha rätt: Wine Away fungerar bättre än ingen spotbehandling alls.

I det här fallet fick vi det bästa resultatet med Vanish, som du kan se på bilden nedan.

RESULTAT EFTER WASH: Se efter fläckavlägsnande och tvättning. Det är svårt att titta på bilden, men i verkligheten är det vägen: Tygluckan till vänster är obehandlad och har en klar rödaktig plats. Inga två kvar är mjölkbehandlade - och har en skugga av rött vin. Nej, tre från vänster behandlas med Wine Away och har en liten skugga efter vinet. Plåstret till höger behandlas med Vanish, och är överlägset bäst: Ingen märker vinet. Foto: KRISTIN SØRDAL Visa mer

ADVERT

Mest populära