All egendom: trädgård, kök, inredning >> Trädgård

För att ta bort oljeutsläpp på asfalt

Asfalt är känd olja. Om du spillar motorolja på asfalten, löser den fräscha oljan upp asfalten. Asfalt kommer då också att vara ett oljeutsläpp, enligt Ares Nordic, experter på oljeutsläpp.

Om din bil har läckt olja måste du torka spill och spruta oljebeständiga bakterier.

Har du varit olyckligt och trampade det och gick på verandan med olja under benen, det finns lite att göra. Släpp golvet och behandla det igen. På betong rekommenderar Ares Nordic att använda ett enzym för att lyfta oljan.

Zalo

På skifferbackar kan du använda propanbrännare för att bränna oljan.

Olja skadar inte betong, men det ser inte bra ut. Färska fläckar kan avlägsnas med poröst papper eller absorberande pulver. Sådana absorbenter kan köpas i byggbutiker.

Läs också:

Bli av med gräs mellan stenar

Ogräs mellan stenar är en av de vanligaste irritationerna för trädgårdsmästare. Vi har testat några nya verktyg som fungerar ganska effektivt.

Men om oljan har suttit en stund, har fett i oljan dragit sig in i berget. I sådana fall är det lättast att byta ut en eller flera av de stenar som har haft oljepunkter.

Annan råd är att torka färskt spill med en trasa och använd Zalo direkt på fläcken. Zalo är en tvål med högt pH-värde. Det leder till att ytspänningen bryts och oljan blandas med vatten eller kontrakt.

Stänk olja och zalo medan du använder en styv borstad diet.

Ta bort upplöst asfalt

Asfalt i lösning ska rengöras och avlägsnas.

Ares Nordic har ett förslag till en billig lösning: använd granulat eller andra vulkaniska produkter, Absol, Oildri, Damolin eller liknande.

Läs också:

För att frigöra ogräs i lederna

När det växer ogräs i fogarna mellan plattorna, det handlar inte bara om utseende. Om ogräs får kraftiga rötter de kan med tidsförskjutningen ...

Dessa produkter har egenskapen att attrahera cirka 20 gånger sin egen vikt, men också vatten.

Has asfalts år ett djup av 4,2 cm eller mera, kan den fyllas lite torrt murbruk i såret, eftersom detta kommer att dra ut fukten ur asfalten. Kolla sedan på kall asfalt.

ADVERT

Mest populära